fk

Jane Goodall új könyve létfontosságú üzenet a reményről

jane goodall klímaváltozás a reményről környezetvédelem zöld globális_felmelegedés

Május 10-én érkezik Jane Goodall könyve magyarul a Central Könyvek gondozásában. A kötetben az etológus-környezetvédő Douglas Abramsnek mesélte el életének és munkásságának történetét, és a könyvben persze arról is szó esik, hogy mi a teendőnk az éghajlatváltozással kapcsolatban. Sőt, az alcím szerint egyenesen egy túlélési útmutatót kapunk a veszélyeztetett bolygónkhoz.

Jane Goodal, Doug Abrams
A remény könyve
Ford.: N. Kiss Zsuzsa, Central Könyvek, 2022, 256 oldal
Jane Goodall, Doug Abrams: A remény könyve könyv

A remény könyvének fülszövege így hangzik:

„Egy legendás környezetvédő. Egy életen át tartó küzdelem a természetért. Egy létfontosságú üzenet a reményről. Jane Goodall világhírű természettudós több mint fél évszázada emeli fel szavát bolygónkért. A fiatal korában Gombe erdeiben csimpánzokkal együtt élve tett úttörő felfedezéseivel és a kilencvenedik életévéhez közeledve is fáradhatatlan környezetvédő munkájával Jane egy szebb, reménytelibb világ mellett elkötelezett nemzedék felnevelésében vállal tevékeny szerepet.

A remény könyvében a természetnek szentelt életútján szerzett tapasztalatait osztja meg velünk, és beavat minket abba is, hogy miért rendületlen a természet világába és az emberiségbe vetett hite. A könyv társszerzőjével, Douglas Abramsszel folytatott beszélgetései felelevenítik utazásai és aktivista tevékenysége megannyi epizódját, új megvilágításba helyezve korunk nagy krízisét, az éghajlatváltozást. A világunknak sosem volt még ekkora szüksége a reményre. Korunk egyik legszeretettebb emberének a könyve megmutatja, hogy hatalmas problémáink ellenére is reményt meríthetünk az emberi természetből és magából a természetből.”

A kötetet N. Kiss Zsuzsa fordította és már előrendelhető. 

Hírlevél feliratkozás