Ha megszálljuk a Holdat, ott a kínaiak fognak dönteni mindenről

.konyvesblog. | 2018. október 30. |

voroshold.jpg

Harminc évvel előbbre járunk az időben, és már megszálltuk a Holdat Kim Stanley Robinson új, Vörös Hold című regényében. A 2312, Aurora és New York 2140 című bestsellerek szerzője ismét a világűr felfedezéséről és politikai forradalmakról ír, azonban, ahogy a regény címe is utal rá, ezúttal nem az amerikaiak befolyása a legnagyobb az égitesten, hanem a kínaiaké.  

Kim Stanley Robinson: Vörös Hold

Fordította: Farkas Veronika, Agave Könyvek, 2018, 416 oldal, 3980 HUF

 

Egy híres videós személyiség a Holdra utazik felvenni a következő műsorát. Nem sokkal később azonban már két embernek a Földre történő visszacsempészésében vesz részt: segít egy amerikai férfinak, aki egy különös gyilkosság egyetlen szemtanújaként rejtőzködésbe kényszerül a hatóságok elől, valamint a kínai pénzügyminiszter lányának, aki illegálisan esik teherbe a Holdon. Hármójuk történetén keresztül ismerhetjük meg azt az új világot, aminek az életünkben való bekövetkezése már több mint valószínű. 

Hova menjünk, ha végleg megsemmisül a bolygó?

Július 7-én jelenik meg a többszörös Hugo-, Nebula- és Locus-díjas Kim Stanley Robinson új regénye, az Aurora, melyben egy többgenerációs csillaghajó utasai az emberiség új otthonát keresik, egyik főszereplője pedig nem más, mint a hajót vezérlő mesterséges intelligencia.

Robinson politikai, gazdasági, társadalmi és tudományos világábrázolása ismét döbbenetes alaposságról tesz tanúbizonyságot, ráadásul ezúttal sem hiányoznak azok a filozófiai és művészi finomságok, amik számos művét jellemzik.

Olvass bele: 

Kim Stanley Robinson Voros Hold Reszlet by konyvesblog on Scribd