Visszatérnek a Szólíts a neveden érzékeny hősei

.konyvesblog. | 2019. október 10. |

Világpremierrel egy időben jelenik meg Magyarországon is a Szólíts a neveden folytatása, a Találj rám!, az olvasók pedig ezen a héten személyesen is találkozhatnak a szerzővel, hiszen André Aciman a Margó Irodalmi Fesztivál vendége lesz.

André Aciman: Találj rám!

Fordította: Szigethy-Mallász Rita, Athenaeum Kiadó, 2019, 300 oldal, 3999 HUF

 

Az új könyvben visszatérnek tehát a Szólíts a neveden érzékeny lelkű szereplői, hogy évtizedekkel Elio és Oliver első találkozása után tovább kutassák, hányféle alakban is jelenhet meg a szerelem (a könyvről készült kritikánk ITT olvasható, a szerzővel korábban készített interjúnkért pedig IDE kattintsatok). A Találj rám!-ban először Samuellel, Elio édesapjával találkozunk: épp látogatóba utazik Firenzéből Rómába a fiához, aki időközben sikeres zongoraművész lett. Egy fiatal nővel való véletlenszerű találkozása a vonaton fenekestül felforgatja az idős Sami terveit, örökre megváltoztatva életének hátralévő részét.

Margó. André Aciman október 11-én 19.30-kor a Várkert Bazár világirodalmi színpadán mutatja be új regényét, a szerzővel Balázsy Panna beszélget. Részletek erre>>

Nem sokkal ezután Elio Párizsba költözik, ahol ő maga is találkozik valakivel, Oliver pedig, aki időközben családos ember és főiskolai tanár lett Amerikában, hirtelen azon kapja magát, hogy szeretne visszalátogatni Európába.

Olvass bele a könyvbe:

Aciman Találj rám 1_21.pdf by konyvesblog on Scribd

Az évtized könyve
...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 3.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1.

...
Nagy

Az évtized legemlékezetesebb világirodalmi könyvei 5.