A Bronzváros folytatásában egy láthatatlan erő jelent veszélyt

.konyvesblog. | 2019. november 07. |

chakraborty.jpg

S. A. Chakraborty tavasszal debütált a magyar olvasók előtt a Bronzváros című fantasyjével (kritikánk ITT), ami eposzi nyitánya egy iszlám mitológiával és arab kultúrával felruházott, 18. században játszódó történetnek. Ebben megismerhettük Nahrit, a fiatal kairói szélhámost, aki egyszer váratlanul megidézett egy dzsinnt, aki halálos veszélyekkel teli útra invitálta magával a lányt Dévábádba, a világ mágikus oldalának szemkápráztató nagyvárosába, ahol az arab világ misztikus lényei élnek. 

S.A. Chakraborty: Rézkirályság

Fordította: Benkő Ferenc, Agave Könyvek, 2019, 608 oldal, 5980 HUF

 

Itt gyorsan kiderült, hogy Nahri egy fontos család vérvonalának az egyik utolsó leszármazottja, és az érkezése egy évszázadok óta fortyogó háború kirobbanásával fenyeget. Varázslatos világépítése és a sok fantasztikus lény ellenére a Bronzváros egy politikai cselszövésekkel, nemesi intrikákkal és véres jelenetekkel teli felnőtt fantasy, ami gyorsan eloszlatja Az Ezeregyéjszaka meséi kapcsán a fejünkben kialakult képet a kontinens világáról és történeteiről.   

S. A. Chakraborty: A múltbéli szélhámosok a gyengéim!

(Kép forrása)S. A. Chakraborty első regénye döbbenetesen erős írói debütálás, ami több fantasztikus irodalmi díj döntőjébe is bekerült, valamint több sajtóorgánum is „Az év könyvének" kiáltotta ki. Az egyiptomi szélhámos lány, Nahri története tavasszal jelent meg Magyarországon, és a folytatásra...

A Bronzváros a megjelenését követően nagy sikert aratott a hazai olvasóknál (és világszerte is), így a napokban megjelenő, Rézkirályság című folytatásra hatalmas az érdeklődés. És joggal: folytatódik a nagyívű történet (igaz, ezúttal már évekkel később járunk), a tétek nagyobbak, mint korábban, és a szereplők is érettebbek, elfogadták a sorsukat. Az új évszázad közeledtével a dzsinnek ünneplésre gyűlnek Dévábád égig érő bronzfalai közt, ezalatt egy láthatatlan fenyegetés fortyog a sivár északon. Ez az erő egyenesen a város kapujára zúdítaná tűzviharát és egy olyan harcos segítségét keresi, aki a világok között ragadt, és meghasonlott az elkerülhetetlen erőszakos kötelessége és a talán kiérdemelhetetlen béke között. A nemzetközi kritikusok szerint a Rézkirályság egyértelműen azon folytatások közé tartozik, amik beváltják az első rész minden ígéretét, és így képes még eggyel jobb lenni.

 Olvass bele: