Rasszista rendőrök balhéznak Christopher Moore új könyvében

.konyvesblog. | 2018. július 04. |

noir2.JPG

San Francisco, 1947 nyara. Nem mindennap esik meg, hogy egy olyan titokzatos, szőke hölgyemény, mint Stilton – igen, a sajtról kapta a nevét – besétál abba a lekoszlott kocsmába, ahol „Kétbütykös” Sammy Tiffin csapolja a piát. Szerelem ez első pohárra, de mielőtt Sammy rárepülhetne, megjelenik egy tábornok, akinek bizonyos lányok kellenek bizonytalan célra. 

Christopher Moore: Noir

Fordította: Pék Zoltán, Agave Könyvek, 2018, 301 oldal, 3380 HUF

 

Közben gyanús tárgyat észlelnek a Csendes-óceán partján, majd egy titokzatos valami lezuhan az Új-Mexikói sivatagban, egy Roswell nevű helyen. Csakhogy legalább ennyire bizarr dolgok történnek San Franciscóban is, és amikor Sammy egyik üzleti terve becsődöl, a kiszemelt barátnő pedig gyanús körülmények között eltűnik, a férfi elég sok furcsasággal kénytelen szembenézni, hogy megtalálja a nőt.  

Christopher Moore: Olyat próbálok írni, amire nem biztos, hogy képes vagyok

Agave Könyvek, 2013, 352 oldal, 3280 HUF A (Kép forrás: chrismoore.com) Christopher Moore egy kicsit elszakadt a vámpíroktól, démonoktól és angyaloktól a művészet kedvéért. Bár legutóbbi regénye, a nálunk nemrég megjelent Te szent kék! is illik életművébe, mint vicces, őrült fantasy, a középpontjában mégis a XIX. századvégi Párizs, a festészet és az impresszionizmus áll.

Christopher Moore új könyve a második világháború utáni San Franciscóban játszódik, kötekedő kocsmatöltelékek, ódivatú ópiumbarlangok és rasszista rendőrök között. A regény Raymond Chandler világát idézi, csak éppen a szereplőgárda inkább hasonlít Tapsi Hapsira és társaira. Nagyon noir, nagyon Moore.

Olvass bele:

Christopher Moore Noir Reszlet by konyvesblog on Scribd