Ötévesen rossz vonatra szállt, felnőttként a Google Earth-szel talált haza

.konyvesblog. | 2017. január 30. |

b291402.JPGMi történik akkor, ha egyszer csak egy zakatoló vonaton találjuk magunkat, és azt sem tudjuk, merre robogunk? Ha nem emlékszünk a kisváros nevére, ahonnan elindultunk? Mi lesz velünk, ha Kalkuttába keveredünk, és a múltunkról semmiféle információnk nincs?

Saroo Brierley: oroszlán

Fordította: Babits Péter, Athenaeum, 2017, 288 oldal, 3490 HUF

 

Szárú, az ötéves indiai kisfiú egy szerencsétlen véletlen folytán India egyik legveszélyesebb városába kerül. Volt otthona, most nincs semmije. Mit várhat az emberektől, az érzéketlen tömegtől? Vajon túl lehet élni azokat a megpróbáltatásokat, amelyek elé az élet állítja őt? Hogy juthat el egy kisfiú Indiából Ausztráliába? Képes lesz új életet kezdeni? Találkozhat még valaha az édesanyjával? Megtudhatja egyáltalán, hol élte le élete első öt évét? Vajon ki lehet az igazi oroszlán?

Saroo's Google-Earth Quest: How an Orphaned Boy Found His Way Home as Grown Man

It was just a small river flowing over a dam, but to five-year-old Saroo Munshi Khan it felt like a waterfall. He played barefoot under the downpour as trains passed nearby. When night fell, he would walk a couple miles home. Home was a tiny mud-brick house with a tin roof.

Az Oroszlán Saroo Brierley igaz története a kitartásról, az önfeláldozásról és a hitről szól. A hihetetlen sztorit először David Kushner írta meg a Vanity Fairbe. 

Az Oroszlán alapján készült filmet hat Oscar-díjra jelölték, a legjobb mellékszereplő díját nyerheti Dev Patel és Nicole Kidman 

Olvass bele a könyvbe:

Oroszlán_részlet.doc by konyvesblog on Scribd