Kiss Noémi Európa pereméről tudósítja az olvasóit

Kiss Noémi Európa pereméről tudósítja az olvasóit

.konyvesblog. | 2018. május 29. |

kn1.JPG

Fotók: Kiss Noémi

Kiss Noémi szenvedélyes utazó, azok a vidékek érdeklik, ahová csak kevesen jutnak el. Riportjaiban Európa peremeiről tudósít, olyan helyszínekről, amelyek valaha kulturális központok voltak, ám mára háttérbe szorultak. A németországi siker után most magyarul is újra megjelenik a 2009-es útirajz átdolgozott és bővített kiadása.

Kiss Noémi: Rongyos ékszerdoboz - Utazások Kelet-Európában - Bukovina, Galícia, a Balkán, a Kárpátok és a Kaukázus tájain

Magvető, 2018, 254 oldal, 2999 HUF

 

A Rongyos ékszerdoboz különleges útikönyv, melynek műfaját Radics Viktória az első kiadás idején „tájéletrajzként” határozta meg. „Kiss Noéminek pályafutása kezdetétől egyformán kézre álló műfaja a novella, a tanulmány, az útirajz, a kritika, az esszé, és merészen mixeli őket” - írta. A teljes írásért katt IDE!

A könyv Kelet-Európája érzékeny, sokhangú, ellentmondásosságában izgalmas és maradandó terület; egyszerre múlt és jelen. Írás és felejtés. Nyomok és gyomok. A figyelem hozza elő a kopottas díszletekből a történelmi csillogást, és teremt távlatokat a jelenkori szűkösségben. Nyitottsága teszi hitelessé, csakis ennek köszönhetően hisszük el neki, hogy nemcsak a világ legszebb és legrondább nője, de a közepe is Ukrajnában van.

Bemutató. A Rongyos ékszerdobozt május 31-én 18 órától mutatják be a Magvető Caféban. Kiss Noémivel Szegő János beszélget. Még több információ ITT.

Olvass bele a könyvbe:

A párnatömő nő.doc by konyvesblog on Scribd

Az évtized könyve
...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 3.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1.

...
Nagy

Az évtized legemlékezetesebb világirodalmi könyvei 5.