Kiss Noémi Európa pereméről tudósítja az olvasóit

Kiss Noémi Európa pereméről tudósítja az olvasóit

.konyvesblog. | 2018. május 29. |

kn1.JPG

Fotók: Kiss Noémi

Kiss Noémi szenvedélyes utazó, azok a vidékek érdeklik, ahová csak kevesen jutnak el. Riportjaiban Európa peremeiről tudósít, olyan helyszínekről, amelyek valaha kulturális központok voltak, ám mára háttérbe szorultak. A németországi siker után most magyarul is újra megjelenik a 2009-es útirajz átdolgozott és bővített kiadása.

Kiss Noémi: Rongyos ékszerdoboz - Utazások Kelet-Európában - Bukovina, Galícia, a Balkán, a Kárpátok és a Kaukázus tájain

Magvető, 2018, 254 oldal, 2999 HUF

 

A Rongyos ékszerdoboz különleges útikönyv, melynek műfaját Radics Viktória az első kiadás idején „tájéletrajzként” határozta meg. „Kiss Noéminek pályafutása kezdetétől egyformán kézre álló műfaja a novella, a tanulmány, az útirajz, a kritika, az esszé, és merészen mixeli őket” - írta. A teljes írásért katt IDE!

A könyv Kelet-Európája érzékeny, sokhangú, ellentmondásosságában izgalmas és maradandó terület; egyszerre múlt és jelen. Írás és felejtés. Nyomok és gyomok. A figyelem hozza elő a kopottas díszletekből a történelmi csillogást, és teremt távlatokat a jelenkori szűkösségben. Nyitottsága teszi hitelessé, csakis ennek köszönhetően hisszük el neki, hogy nemcsak a világ legszebb és legrondább nője, de a közepe is Ukrajnában van.

Bemutató. A Rongyos ékszerdobozt május 31-én 18 órától mutatják be a Magvető Caféban. Kiss Noémivel Szegő János beszélget. Még több információ ITT.

Olvass bele a könyvbe:

A párnatömő nő.doc by konyvesblog on Scribd