Kiss Noémi Európa pereméről tudósítja az olvasóit

Kiss Noémi Európa pereméről tudósítja az olvasóit

.konyvesblog. | 2018. május 29. |

kn1.JPG

Fotók: Kiss Noémi

Kiss Noémi szenvedélyes utazó, azok a vidékek érdeklik, ahová csak kevesen jutnak el. Riportjaiban Európa peremeiről tudósít, olyan helyszínekről, amelyek valaha kulturális központok voltak, ám mára háttérbe szorultak. A németországi siker után most magyarul is újra megjelenik a 2009-es útirajz átdolgozott és bővített kiadása.

Kiss Noémi: Rongyos ékszerdoboz - Utazások Kelet-Európában - Bukovina, Galícia, a Balkán, a Kárpátok és a Kaukázus tájain

Magvető, 2018, 254 oldal, 2999 HUF

 

A Rongyos ékszerdoboz különleges útikönyv, melynek műfaját Radics Viktória az első kiadás idején „tájéletrajzként” határozta meg. „Kiss Noéminek pályafutása kezdetétől egyformán kézre álló műfaja a novella, a tanulmány, az útirajz, a kritika, az esszé, és merészen mixeli őket” - írta. A teljes írásért katt IDE!

A könyv Kelet-Európája érzékeny, sokhangú, ellentmondásosságában izgalmas és maradandó terület; egyszerre múlt és jelen. Írás és felejtés. Nyomok és gyomok. A figyelem hozza elő a kopottas díszletekből a történelmi csillogást, és teremt távlatokat a jelenkori szűkösségben. Nyitottsága teszi hitelessé, csakis ennek köszönhetően hisszük el neki, hogy nemcsak a világ legszebb és legrondább nője, de a közepe is Ukrajnában van.

Bemutató. A Rongyos ékszerdobozt május 31-én 18 órától mutatják be a Magvető Caféban. Kiss Noémivel Szegő János beszélget. Még több információ ITT.

Olvass bele a könyvbe:

A párnatömő nő.doc by konyvesblog on Scribd

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!