Föld körüli pályára állt a Nagy Üveglift

.konyvesblog. | 2018. április 19. |

Lélegzetet visszafojtani! Orrot befogni! Biztonsági öveket becsatolni, fohászokat elrebegni! Átütjük a tetőt!

Ha eddig bárki azt hitte, hogy egy üveglift csakis emeletek közötti fel-le liftezésre való, nyissa ki jól a szemét, és nézzen fel az égre. Igen, az ott egy üveglift, benne egy kisfiú, Picur Charlie, a világhírű Vonka-féle csokoládégyár új tulajdonosa, mellette szülei és vénséges vén nagyszülei.

Roald Dahl: Charlie és a nagy üveglift

Fordította: Borbás Mária, Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2018, 230 oldal, 2999 HUF

 

A furcsa kompánia élén pedig nem mást üdvözölhetünk, mint a habókos, meglepetést meglepetésre halmozó Vonka Vilmos urat, aki épp begyújtja a rakétákat, és Föld körüli pályára állítja a nagy üvegliftet, s ezzel kezdetét veszi a világ legfurcsább űrutazása.

  • A Charlie és a Nagy Üveglift Roald Dahl egyik leghíresebb és legnépszerűbb regényének, a Charlie és a csokigyárnak a folytatása.
  • A kötet Amerikában először 1972-ben, majd Nagy-Britanniában 1973-ban jelent meg.
  • Dahl harmadik részt is tervezett Charlie a Fehér Házban címmel, ezt azonban sosem fejezte be, csak az első fejezetet írta meg, amely most a Roald Dahl Museumban látható.
  • A történet ott folytatódik, ahol a Charlie és a csokigyár véget ért, Vonka Vilmos, illetve Picur Charlie és családja kalandjait követhetjük nyomon a Föld körüli pályára állított Nagy Üvegliftben.
  • A könyvet átdolgozott, újraszerkesztett kiadásban, Quentin Blake eredeti illusztrációival vehetik kézbe a magyar olvasók.

Olvass bele a regénybe:

Dahl_CharlieEsANagyUveglift_reszlet_01.pdf by konyvesblog on Scribd

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.