Fabricius regénye páros egotrip, biztonsági öv nélküli hullámvasutazás a remény és kiégés között

.konyvesblog. | 2016. október 06. |

Fabricius Gábor regényében Magyarország még Európa része, a kormány országos kereskedelmi tévét vásárol, hogy fellendítse a népszaporulatot, mert tízről hétmillióra csökkent a lélekszám. A tévé kereskedelmi igazgatóját, az alpakaöltönyös, kapitalizmus-hívő Wundert első lépésben kirúgják. A lendületesen, erős képekkel beszélő regény főszereplője nem először indul el autóval Hegyeshalomnak, húsz évvel korábban, a rendszerváltáskor is megcsinálta már ezt az utat, akkor Dzsekivel és Nyúllal. A két út között csak a cél volt ugyanaz, a szabadságfaktor és a jövőbe vetett hit változott.

Fabricius Gábor: Más bolygó

Európa Könyvkiadó, 2016, 376 oldal, 3990 HUF

 

Wunder először egy nagyszabásúnak látszó, álmokat kergető úton akarta meghódítani a Nyugatot, hogy találkozzon a szabadsággal. Másodszor, az országot egyre nyomasztóbban betemető sötétségben még megragadna valamit, ami az életre vagy önmagára emlékezteti. A Más bolygó páros egotrip, biztonsági öv nélküli hullámvasutazás a remény és kiégés között, ami, bár löki az agynak az adrenalint, soha nem engedi elfeledtetni, hogy recseg-ropog a szerkezet.

Bemutató. Fabricius Gábor regényét a Margó Irodalmi Fesztiválon mutatják be, a szerzővel Valuska László beszélget. A Margó programjai ingyenesek. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Még több infóért kattintsatok ide!

Olvass bele a kötetbe:

Fabricius_Masbolygo_reszletek.doc by konyvesblog on Scribd

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.