Burger Barna végigfotózta az Országos Kéktúrát
Beleolvasó fénykép burger_barna

Burger Barna végigfotózta az Országos Kéktúrát

Valuska László | 2014. december 23. |

Burger Barna végigjárta az Országos Kéktúra 1180 km-t, és közben megállás nélkül fotózott. A most megjelent Kékvándor című könyvből az Indexen szép képgalériát is láthattok, mi inkább 20 oldalt mutatunk meg.

A sajtóanyagból a következőket tudtuk meg:

  • meghatározó élménye volt a Rockenbauer Pál rendezte híres sorozat: a „Másfél millió lépés Magyarországon”.
  • Ahogy a film készítői, ő is keletről nyugatnak indult.
  • Alkalmanként 20 és 40 km közötti távolságokat teljesítve, heti két- három napot rászánva több, mint egy évig, 2013 májusától 2014 novemberéig tartott az útja.
  • "A túra már a kezdetektől igazi vándorlássá vált: a gyaloglás, a természet közelsége és a magány nem csak a fotográfiákon megörökített élményeket adta, hanem az önismeret és a tisztázó gondolkodás másként nehezen megkapható helyzetét is."
  • "Olyan napló, ami az úton járásról, az önmagunkkal való találkozás, és a tisztulás spirituális élményéről szól. Arról, hogy képes-e az ember kilépni a megszokásaiból, képes-e megvalósítani a régi álmát, s arról is, hogy mindez, ha megtörténik, milyen változásokat indít el életében."

 

Kekvandor_burgerbarna

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.