Az áldozatot hibáztatni nem kell félnetek jó lesz

.konyvesblog. | 2017. október 17. |

Emma O'Donovan egy kisvárosban nőtt fel, ahol mindenki ismer mindenkit. Emma más, mint a többi tinilány. Ő a kiválasztott, a gyönyörű, a népszerű. Aki bármit megtesz, hogy ez így is maradjon. Mígnem egy buliban minden megváltozik.

Louise O'Neill: Te kerested a bajt

Fordította: Farkas Krisztina, Tilos az Á Könyvek, 2017, 320 oldal, 3490 HUF

 

Másnap reggel a házuk teraszán ébred. Fogalma sincs, hogyan került oda. Nem tudja, miért fáj minden porcikája. De rajta kívül mindenki más igen. És elszabadul a pokol.

Te kerested a bajt? Tabutémák a Young Adult irodalomban. A Tilos az Á október 19-én 12 órakor alternatív tanórát tart a kortárs ifjúsági regényekről a Margó Fesztiválon. Kemény témák az életben és a könyvekben: nem tervezett terhesség, áldozathibáztatás. A diákokkal tanár, művész, szerkesztő és segélyszervezeti szakember foglalkozik. A Margó Fesztivál összes programja ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Louise O'Neill Örökké a tiéd című regénye korábban a hét könyve volt nálunk, és már akkor azt írtuk a szerzőről, hogy nem fél elmenni a határokig. Te kerested a bajt című új kötete áldozathibáztatásról, felelősségről, szexualitásról, árulásról szól.

Olvass bele a regénybe:

louise oneill te kerested a bajt részlet.docx by konyvesblog on Scribd