Vasárnap megmutatkozik Margó teste, a Duna lelke és a vers dallama

verespalne | 2011. április 17. |

A délelőtt továbbra is a gyermekeké: a Millenáris Európa Pontjában Marék Veronikáé és Bartos Erikáé lesz a főszerep, bővebben itt.

A felnőttek a vasárnapi ebéd után három órakor indíthatják az irodalmi szórakozást: Garaczi László, Para-Kovács Imre és Kormos Anett vezetésével Írói dumaszínház lesz, méghozzá Margó (jav. margó) csábító szövegtestéről. (RSVP)

Öt órára pedig a Petőfi Irodalmi Múzeumba várunk minden zene és verskedvelőt: Karafiáth Orsolya és Kollár-Klemencz László, Háy János és Beck Zoltán adják majd egymás szájába a rímet, a dallamot és a ritmust, kihagyhatatlan estének ígérkezik. (RSVP)

A vasárnapot, a hétvégét, a hete, a Margót pedig a Műcsarnokban zárjuk le: a Duna-legendárium díjátadóján kiderül, ki nyerte az idei Litera-díjat, lesznek Dunáról szóló legendák és szép fotók, és Új Párduc koncert is. (RSVP)

15 óra, Godot -  Milyen Margó teste? - Írói dumaszínház (RSVP)
17 óra, PIM - Rájátszás - Dalköltők és költődalnokok estje (RSVP)
19 óra, Műcsarnok - Duna-legendárium (RSVP)


 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.