Általános cikkek borító

Borítómustra: Do Me (+18?)

Valuska László | 2008. január 06. |
Megtaláltuk a legszebb és egyben legszexuálisabb (legszexistább?) könyvborítót, amit valaha készítettek. Persze nem egyszerű az ügy: a könyv mint pina metaforája erős kereteket szab az értelmezésünknek. Előhívja a férfiolvasót, aki a passzív szövegbe belehelyezi magát (eufémizmus: a farkát). Vagyis a klasszikus gondolkodás szerint megtermékenyíti, értelemmel látja el a nőt (a szöveget). A kihívó Do Me címtől pedig erőszakosabb kontextusok is felbukkannak az értelmezésben. Egyszerre szép, szexuális és agresszív a borító, amit megvásárolni is bátorság lehet, nem beszélve a villamoson olvasásról, vagy a karácsonyi ajándékozásról. Már megmutattam néhány ismerősömnek, eddig vegyes a kép. Kinek, mi a véleménye róla? Vennétek ilyen könyvet? Szexista? Nem is pina van a képen?

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.