Szívünk rajta gyerek gyerekkönyv d:book

Szívünk rajta – Időutazós és ismeretterjesztő könyvek is kaptak matricát

.konyvesblog. | 2018. április 28. |

szm1.JPG

Áprilisban a Világvége alsó című antológia lett a hónap kiemelt könyve, de a szakmai és a gyerekzsűri is több olyan könyvet megjelölt, melyek kiérdemelték a Szívünk rajta matricát.

Fabian Lenk: Titkos jelek Pompejiben

Fabian Lenk: Titkos jelek Pompejiben - Idődetektívek 22.

Scolar Kiadó, 2017, 160 oldal, 2250 HUF

 

Fabian Lenk Idődetektívek-sorozata főleg a kiskamasz olvasókat célozza meg: a sztori szerint három jó barát ide-oda utazgat az időben, és a történelemkönyvekből ismert helyszíneken rejtélyes ügyeket oldanak meg, csavaros bűneseteket tárnak fel. A sorozat 22. kötetében Pompejibe utaznak a hősök, ahol a város tekintélyes polgáraira mostanában számos veszély leselkedik: aki nem vigyáz, az könnyen mérgezett bort ihat a fogadóban, vagy gyilkosság áldozatává válhat a thermákban.

Doris Rübel: A balett

Doris Rübel: A balett - Mit? Miért? Hogyan?

Scolar Kiadó, 2017, 160 oldal, 2250 HUF

 

Egy speciális területtel, a balettel ismerteti meg a gyerekeket a Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? sorozatának 32. kötete. Az olvasók olyan alapvetőnek tűnő kérdésekre is választ kaphatnak, minthogy mi történik a balettórán vagy hogy tulajdonképpen mi is az a spicc-cipő. A kötet kitér kicsit a háttérmunkálatokra, így bevezeti a gyerekeket a jelmezkészítés és a színházi díszlet felépítésének munkálataiba is. A kötet lapjain természetesen szó esik a leghíresebb balettművekről és a legnevesebb balett-táncosokról is.

Andrea Erne: Földünk

Andrea Erne: Földünk - Mit? Miért? Hogyan? Profi Tudás

Scolar Kiadó, 2017, 55 oldal, 3995 HUF

 

A Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? Profi Tudás sorozatának része a Földről szóló kötet, mely csupa olyan kérdésre igyekszik megadni a választ, melyet biztosan minden szülő megkapott már a gyerekétől. Hogyan keletkezett a Föld? Hogyan fejlődött ki az élet a Földön? Miért ömlik minden folyó a tengerbe? Miért kell a Földnek légkör? A magyarázatokat rengeteg színes rajz és fotó egészíti ki, sőt, aki fogékony az ilyesmire, még egyszerűbb kísérleteket is elvégezhet a könyv segítségével.

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? - Az egyszínű kaméleon

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? - Az egyszínű kaméleon

Kolibri, 2018, 32 oldal, 2999 HUF

 

Bosnyák Viktória legújabb meséjének hőse egy olyan kaméleon, aki nem tud színt váltani. Barátja minden trükköt bevet, melyek között vannak viccesek és egészen egyediek. Az átváltozásban végül a könyvek és a mesék segítenek. A kötetet Rippl Renáta illusztrálta, a gyerekek pedig a könyv végén található leírás segítségével akár saját kaméleont is készíthetnek maguknak. Lapozzatok bele a könyvbe!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.