Street Arttal folytatódik a Ludwig Lounge!

Valuska László | 2019. február 07. |

Irodalom és képzőművészet több szálon összekapcsolódó viszonyáról indult beszélgetéssorozat a Ludwig Múzeumban még 2018-ban Ludwig Lounge címmel a Könyvesblog együttműködésében. A sorozatban vendégünk volt Dragomán György, Nádasdy Ádám, Simon Márton, Szécsi Noémi és Závada Péter. A koncepció szerint a Ludwig Múzeum aktuális kiállításához kapcsolódva beszélgetünk írókkal vizuális hatásokról, alkotásról, a társművészetek szerepéről.

A Ludwig Lounge 2019-ben is folytatódik, az első alkalommal, február 9-én, szombaton 16 órától a street artot és graffitit bemutató kiállításba hívtuk meg Babiczky Tibort, Kemény Zsófit és Simon Mártont, akik nemcsak a kérdéseinkre válaszolnak, hanem a művekhez kapcsolódva fel is olvasnak (ITT a Facebook-esemény). A kiállítás a Ludwig 30 - Mindig kortárs című születésnapi programsorozatához kapcsolódik, ami rendhagyó módon foglalkozik a múzeum múltjával, jelenével és jövőjével.

A KIÁLLÍTÁS

Felülírás/Insert Grafitti – utca vs. műterem
Február 5.-17.

A zömében a nyolcvanas évekből származó, graffitit, illetve írásos elemeket tartalmazó alkotások a múzeum alapításának évtizedére utalnak, amikor a magas művészetben megjelentek a városi szubkultúra elemei.