Általános cikkek regény amerikai borító salinger 2010

Salinger könyvei új köntösben

.:wendy:. | 2010. február 01. |

Halála előtt Salinger és kiadója, a Hamish Hamilton közösen dolgoztak könyvei újrakiadásán. A sorozat júniusban jelent volna meg, de a kiadó most változtatott a tervein és már jövő hónapban megjelenteti a könyveket. A Guardian megjelentette a négy borítót, amelyek most láthatóak először.

Simon Prosser, a Hamish Hamilton igazgatója kiemelte, hogy Salinger szigorú követelményeket állított fel a könyvei kinézetével kapcsolatban, amelyeket mindig be kellett tartani. Először is csak a szerző neve és a könyv címe jelenhetett meg a borítón elől és hátul is, sem idézetek, érdekes felhívó szövegek (blurb) vagy életrajzi részletek nem lehettek rajtuk. A felújított borítók megtervezésére Seb Lestert, elismert borítótervezőt kérték fel. Ezt a betűtípust és megjelenést csak a Salinger-könyveknél fogja használni a kiadó és így is fogják ezentúl nevezni: 'Salinger'.

The Cather in the Rye - Zabhegyező (1951)


Salinger leghíresebb könyve, több mint 65 millió példányban kelt el szerte a világban '51-es megjelenése óta. A történet Holden Caulfield élének három napját öleli fel , miután kirúgták magániskolájából és látszólag céltalanul bolyong New Yorkban.

For Esmé with Love and Squalor - Alpári történet Esmének, szeretettel (1953)

A kötet eredetileg Kilenc történet címmel jelent meg az Egyesült Államokban 1953-ban és ahogy a címből is látszik kilenc, korábban folyóiratokban megjelent novellája olvasható. Ezekben a novellákban találkozunk először a Glass családdal.

Franny and Zooey - Franny és Zooey (1961)


Salinger harmadik könyve 1961-ben jelent meg, ebben ismerjük meg igazán a lenyűgöző és soktagú Glass családot, akiknek minden tagja valamiben zseniális tehetségű és kissé bogaras. A történet főszereplői a két legkisebb gyerek Franny és Zooey.

Raise High the Roof Beam, Carpenters and Seymour: An Introduction - Magasabbra a tetőt, ácsok és Seymour: Bemutatás (1963)

A Glass család történetének harmadik állomásában a narrátor Buddy, a második fiú meséli el bátyjának, a család legtehetségesebb tagjának, Seymournak történetét. A Magasabbra a tetőt, ácsok kerettörténete Seymour meghiúsult esküvője. A Seymour: bemutatás ezt a témát folytatja, és Seymour öngyilkosságának okait keresi, a történetet az 1948-as Ilyenkor harap a banánhal című novellájában indította el.
 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.