Általános cikkek regény amerikai borító salinger 2010

Salinger könyvei új köntösben

.:wendy:. | 2010. február 01. |

Halála előtt Salinger és kiadója, a Hamish Hamilton közösen dolgoztak könyvei újrakiadásán. A sorozat júniusban jelent volna meg, de a kiadó most változtatott a tervein és már jövő hónapban megjelenteti a könyveket. A Guardian megjelentette a négy borítót, amelyek most láthatóak először.

Simon Prosser, a Hamish Hamilton igazgatója kiemelte, hogy Salinger szigorú követelményeket állított fel a könyvei kinézetével kapcsolatban, amelyeket mindig be kellett tartani. Először is csak a szerző neve és a könyv címe jelenhetett meg a borítón elől és hátul is, sem idézetek, érdekes felhívó szövegek (blurb) vagy életrajzi részletek nem lehettek rajtuk. A felújított borítók megtervezésére Seb Lestert, elismert borítótervezőt kérték fel. Ezt a betűtípust és megjelenést csak a Salinger-könyveknél fogja használni a kiadó és így is fogják ezentúl nevezni: 'Salinger'.

The Cather in the Rye - Zabhegyező (1951)


Salinger leghíresebb könyve, több mint 65 millió példányban kelt el szerte a világban '51-es megjelenése óta. A történet Holden Caulfield élének három napját öleli fel , miután kirúgták magániskolájából és látszólag céltalanul bolyong New Yorkban.

For Esmé with Love and Squalor - Alpári történet Esmének, szeretettel (1953)

A kötet eredetileg Kilenc történet címmel jelent meg az Egyesült Államokban 1953-ban és ahogy a címből is látszik kilenc, korábban folyóiratokban megjelent novellája olvasható. Ezekben a novellákban találkozunk először a Glass családdal.

Franny and Zooey - Franny és Zooey (1961)


Salinger harmadik könyve 1961-ben jelent meg, ebben ismerjük meg igazán a lenyűgöző és soktagú Glass családot, akiknek minden tagja valamiben zseniális tehetségű és kissé bogaras. A történet főszereplői a két legkisebb gyerek Franny és Zooey.

Raise High the Roof Beam, Carpenters and Seymour: An Introduction - Magasabbra a tetőt, ácsok és Seymour: Bemutatás (1963)

A Glass család történetének harmadik állomásában a narrátor Buddy, a második fiú meséli el bátyjának, a család legtehetségesebb tagjának, Seymournak történetét. A Magasabbra a tetőt, ácsok kerettörténete Seymour meghiúsult esküvője. A Seymour: bemutatás ezt a témát folytatja, és Seymour öngyilkosságának okait keresi, a történetet az 1948-as Ilyenkor harap a banánhal című novellájában indította el.
 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.