Pretty In Pink

Wostry Ferenc | 2007. augusztus 14. |

C+
A makrancos hercegnő, Delta Vision, 2007. Ár: 1790 Ft.

Igazság szerint nem rossz kis sztori ez, csak abszolút nem én vagyok a célközönsége. ROMANTIKA, hirdeti a borító, bár az ázsiai képregényekben járatosak már a szerző neve olvastán rájöhetnek, hogy a kötet egy shojo mangát (lányoknak készült ázsiai eredetű képregényt) rejt: I-Huan lamúrra specializálta magát ezerrel. Népszerű a csaj rendesen.

Az alapvetés jófajta dumas-i: a Déli-Szung dinasztia (nem fárasztok senkit évszámokkal, kurva régen volt) uralkodóházát szétveri a hódító Csin horda. A császári család mindenféle inkognitókba vonul. Évek múltán, a veszély eloszoltával az új császár szeretné viszontlátni rokonait, rangjukat helyreállítandó, ám azoknak, akik mint császári rokonok jelentkeznek az égi portán, a személyazonosságukat is bizonyítaniuk kell, hiszen rengeteg csaló igyekszik rávetni magát a jobbnál jobb pozíciókra és határtalan vagyonra.

Az önfeláldozó Tang Huj, a császár egykori hű katonája kisgyermekkora óta gondját viseli Tang Cse Linek, aki időközben fiatal nővé serdült. Li a császár húga, ám erről a lány mit sem tud: boldogan él egy háztartásban a fiatal férfival, testvéreknek adják ki magukat és egy isten háta mögötti falu gyógytóiként tengetik egyszerű, de nagyszerű mindennapjaikat. Ám Huj elhatározza, hogy ideje Li előtt felfedni származása titkát. A lánynak vissza kell térnie a császári udvarba, ám mielőtt ezt megtehetné, származását bizonyítania kell az uralkodó által kirendelt elöljáró előtt...

Huj, Li és az elöljáró, Csung Lu Vu szerelmi háromszögének a története a Makrancos hercegnő: a csaj szerelmes fogadott gyámjába, de a férfit csak a kötelesség köti hozzá. A lány ugyanakkor gyűlöli a rajta basáskodó Csungot, aki viszont szép lassan belészeret, és kettejük végeláthatatlan csatározásai során Li ellenállása is megtörni látszik...

A rajzstílus tipikus shojo: nőies férfiak, babaszerű lányok hatalmas szemekkel, néhol rendkívül részletes, máshol direkte elnagyolt kompozíciók. Végül is ez egy manga-szappanopera, amely a Romana-rajongóknál valamivel kiműveltebb közönség számára készült (főleg mivel némi bepillantást is megenged a Déli-Szung dinasztia történetébe).

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.