Pretty In Pink

Wostry Ferenc | 2007. augusztus 14. |

C+
A makrancos hercegnő, Delta Vision, 2007. Ár: 1790 Ft.

Igazság szerint nem rossz kis sztori ez, csak abszolút nem én vagyok a célközönsége. ROMANTIKA, hirdeti a borító, bár az ázsiai képregényekben járatosak már a szerző neve olvastán rájöhetnek, hogy a kötet egy shojo mangát (lányoknak készült ázsiai eredetű képregényt) rejt: I-Huan lamúrra specializálta magát ezerrel. Népszerű a csaj rendesen.

Az alapvetés jófajta dumas-i: a Déli-Szung dinasztia (nem fárasztok senkit évszámokkal, kurva régen volt) uralkodóházát szétveri a hódító Csin horda. A császári család mindenféle inkognitókba vonul. Évek múltán, a veszély eloszoltával az új császár szeretné viszontlátni rokonait, rangjukat helyreállítandó, ám azoknak, akik mint császári rokonok jelentkeznek az égi portán, a személyazonosságukat is bizonyítaniuk kell, hiszen rengeteg csaló igyekszik rávetni magát a jobbnál jobb pozíciókra és határtalan vagyonra.

Az önfeláldozó Tang Huj, a császár egykori hű katonája kisgyermekkora óta gondját viseli Tang Cse Linek, aki időközben fiatal nővé serdült. Li a császár húga, ám erről a lány mit sem tud: boldogan él egy háztartásban a fiatal férfival, testvéreknek adják ki magukat és egy isten háta mögötti falu gyógytóiként tengetik egyszerű, de nagyszerű mindennapjaikat. Ám Huj elhatározza, hogy ideje Li előtt felfedni származása titkát. A lánynak vissza kell térnie a császári udvarba, ám mielőtt ezt megtehetné, származását bizonyítania kell az uralkodó által kirendelt elöljáró előtt...

Huj, Li és az elöljáró, Csung Lu Vu szerelmi háromszögének a története a Makrancos hercegnő: a csaj szerelmes fogadott gyámjába, de a férfit csak a kötelesség köti hozzá. A lány ugyanakkor gyűlöli a rajta basáskodó Csungot, aki viszont szép lassan belészeret, és kettejük végeláthatatlan csatározásai során Li ellenállása is megtörni látszik...

A rajzstílus tipikus shojo: nőies férfiak, babaszerű lányok hatalmas szemekkel, néhol rendkívül részletes, máshol direkte elnagyolt kompozíciók. Végül is ez egy manga-szappanopera, amely a Romana-rajongóknál valamivel kiműveltebb közönség számára készült (főleg mivel némi bepillantást is megenged a Déli-Szung dinasztia történetébe).

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!