Általános cikkek

Nagy a tolongás az új Rowlingért

.konyvesblog. | 2013. július 18. |

Mióta kiderült, hogy Robert Galbraith nem egy ismeretlen brit elsőkönyves, hanem egy nagyon is ismert brit írónő, szinte minden napra jut valami hír a The Cuckoo's Callingról. Bár a Sunday Times nagy leleplezése előtt csak 1500 darab fogyott belőle, az olvasók most tolonganak a regényért, ami azonnal meghódította a sikerlistákat. A könyvkereskedők kénytelenek voltak leadni a rendelést egy újabb (sok helyen az első) szállítmányra, Rowling kiadója, a Hachette's Mulholland Books pedig 300 ezer példányt nyom újra a kötetből.

Galbraith könyve a legtöbb könyvesboltban egyáltalán nem került a polcokra, Rowling regényéért azonban már nagy a tülekedés. A Barnes & Noble és az Amazon már dolgoznak azon, hogy minél többet szerezzenek a kötetből, de nem tudják, hogy mikor fog megérkezni az utánpótlás. Az Amazon emlékeztetett rá, hogy a regény e-könyv formátumban is elérhető, ám ez kellemetlenül érintheti a független könyvesboltokat, mert a rajongók így már azelőtt lecsaphatnak a könnyen elérhető e-könyvekre, mielőtt megérkezne a nyomtatott változat. Egy denveri könyvesbolt munkatársa szerint a nagy bejelentés utáni első vásárlók „okos emberek” voltak, akik még az első kiadást tehetik a polcukra, így ők is egy értékes gyűjtői példány tulajdonosai.

Az első kiadás kisebb vagyont érhet, egy dedikált példány az eBay-en már több mint 1800 dollár felett jár. Nicky Stonehill, Rowling szóvivője megerősítette, hogy az írónő több példányt is dedikált  Robert Galbraith néven.  A szóvivő hozzátette, nem tudják megerősíteni  az  eBay-en árult kötet hitelességét, hiszen nem tudják ellenőrizni, hogy a szóban forgó példány valódi-e. A jövőben viszont az összes ilyen módon aláírt példány hitelesítve lesz.

Az eBay-felhasználó egy olyan londoni könyvesboltból szerezte be az eladásra szánt könyvet, ami közvetlenül a kiadótól kapta a dedikált példányt.

Forrás: PublisherWeekly

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.