Ma nyit a Café Amsterdam

.konyvesblog. | 2014. május 29. |

A Café Amsterdam egy utazó irodalmi kávézó, amely május 29-31-e között Budapesten, a Brody Studiosban tárja szélesre kapuit. A háromnapos rendezvényen többek között bemutatkozik a szellemes és melankolikus amerikai képregényalbum-szerző, Ben Katchor, Pléh Csaba és Douwe Draaisma pszichológusok elmélkednek az emlékezetről nyilvánosan, tanúi lehetünk Timur Vermes német író és a holland Arnon Grunberg beszélgetésének a képzelet útjairól. Részt vehetünk DBC Pierre, az angol irodalom fenegyerekének felolvasásán, hallhatjuk Esterházy Pétert, és jelen lehetünk azokon a programokon, amikor a holland irodalom legnépszerűbb figurái (Toine Heijmans, Barnara Stok, Frank Westerman) magyarul is megjelent regényeikkel együtt mutatkoznak be, illetve fordítóik a műfordítás szomorúságáról és örömeiről beszélgetnek.

További részletek a rendezvény facebook-oldalán olvashatók!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.