Képregényvásár, nem csak mangarajongóknak

-Szűcs Gyula- | 2007. október 09. |
Október 14-én, vasárnap kerül megrendezésre a 14. Képregénybörze, délelőtt 10 és délután 15 óra között. A helyszín: Budapest IV. kerület, Munkásotthon utca 3. szám alatti Általános Iskola. A beugró 300 forint.

A képregényes berkekben hagyománnyá váló börze egy "tematikus bolhapiac", ahová bárki elhozhatja megunt (vagy direkt erre az alkalomra tartogatott) képregényeit, eladhat, vehet, cserélgethet, vagy egy üdítő mellett megbeszélheti a többi hardcore rajongóval, hogy a Hihetetlen Pókember vagy a Csodálatos Pókember a jobb. Nem egy San Diego-i Comic Con, inkább "képregényfesztivál kicsiben", haveri sörözéssel egybekötött bemelegítés a decemberi Hungarocomixra.

Mivel az előző hétvégén már lezajlott az AnimeCon, leszbikus boszorkánynak öltözött tinicsajokat ne nagyon várjon senki, új mangaköteteket viszont annál inkább. A Börzén megvásárolható lesz a Makrancos hercegnő második része, a Mangattack-sorozat újabb hat kötete (Bizenghast 2, Dramacon 2, Éjféli opera 2, Házi ninja 2, valamint a Pirontan-nal és egy manga Star Trek), az Árnybíró 7, a Naruto 3,  a Ruróni Kensin, a Takahasi, a Bania 3, a Tarot Café 3, a Warcraft 3, az Usagi Yojimbo 3, és a várva várt Tűzharcos/A sötétség mélyén (utóbbi érdekessége, hogy ugyanabból a Joseph Conrad-regényből készült, amiből Coppola leforgatta az Apokalipszis, mostot).

A mangarajongókon kívül az európai és amerikai képregények szerelmesei is könnyen otthagyhatják a teljes október rezsipénzt a Börzén, mivel itt lesz majd először kapható egy Frank Miller-klasszikus, a Rozsomák: Adósság és becsület; a régi Marvel Extra szuperhőslégiójának, a Bosszú Angyalainak egy önálló kötete (Káosz); a milliomos playboy, Largo Winch második kalandja; egy újabb Lucky Luke-füzet (ezúttal a '89-ben még Villám Vili-ként futó A postakocsi újrája), és a "filléres vámpíros-lövöldözős ponyva", a Dampyr negyedik része. Nagy kedvencünk, a Vertigo antológia utoljára jelentkezik válogatáskötetben: ha a hír igaz, a mozikból már ismert John Constantine, a hamarosan vászonra kerülő Y az utolsó férfi, és a Prédikátor (amiből az HBO, és Robert Rodriguez is tévésorozatot akar készíteni) innentől önálló kiadványt kap.

A hazai képregényipar Vass Mihály Tinglitangójával, egy Dönti Károly-gyűjteménnyel, valamint két képregényes szaklap, a Panel és a Buborékhámozó legújabb számával képviselteti magát.
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.