Kedvenc könyvillusztrátorunk iPhone-játékot csinált!

-Szűcs Gyula- | 2010. március 08. |

A "magyar Tim Burton", Lakatos István összefogott a ExtropiaGames nevű fejlesztő csapattal, és egy szomorkás-darkos hangulatú, oldalnézetes ügyességi játékba költöztették át Lencsilányt. Akit most Scared Little Lily-nek hívnak, de ugyanúgy gonosz pókok, ronda patkányok, golyófejű vámpírmanók és kedélybeteg kísértetek riogatják gombagyűjtés közben, ahogy majd a Nyitott Könyvműhelynél készülő Lencsilány-képregénygyűjteményben. 

Lakatos nem véletlenül lett a Könyvesblog kedvence: az Alice Csodaországbant és a Grimm-meséket még Tim Burtonnél és Terry Gilliamnél is stílusosabban ültette át a saját kis gótikus fantasy birodalmába. A tehetsége szerencsére már másoknak is feltűnt: tavaly Alfabéta-díjat kapott a Miserere Homine című gőzgépes-vallásos képregényért, de a Litera és a Könymolyképző is neki adott különdíjat az Aranyvackor mesekönyvpályázaton (pedig a győztes Dobozvárost csak poénból kezdte el írni, hogy rajzolhasson hozzá valamit).

Lakatos István Mátyás király és a csecs vitéz című képregényét a Mátyás-antológiában olvashatjuk (a Jászberényi Sándorral közösen készített Kutyabiznisszel együtt). A Műút nemrég lehozta a Csáth Géza-novella alapján készült Fekete csöndet, legutóbb pedig Ljudmila Ulickaja Történetek állatokról és emberekről című könyvében láthattunk Lakatos razjokat. Az pedig régóta nyílt titok, hogy István jelenleg Wostry Feri kollégánkkal tervez közös képregényt.

Íme a Scared Little Lily hivatalos trailere és egy hangulatos gameplay videó, gyönyörű animációkkal és zenével:

 

Lakatos István-interjú az Indexen >>>>

Dobozváros 1-3. fejezet a Literán >>>>

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.