Itt van a Normális emberek első előzetese!

.konyvesblog. | 2020. január 22. |

normal-people-5_w700_h467_1.jpg

Végre megérkezett a Normális emberek adaptációjának első előzetese, ami alapján már joggal reménykedhetünk abban, hogy mozgalmas és impulzív feldolgozást kap a tavalyi év egyik legsikeresebb regénye. Ahogy korábban írtuk, Sally Rooney bestselleréből a BBC forgat 12 részes minisorozatot, amelynek rendezését az Oscar-jelölt Lenny Abrahamson (Room, The Little Stranger, Frank) és a díjnyertes rendező, Hettie McDonald (Howard’s End) vállalta.

Az adaptációt várhatóan már tavasszal sugározni fogja a BBC Three és Hulu. Ahogy arról ősszel beszámolunk, a sorozat egyik érdekessége, hogy Rooney maga is részt vett a munkálatokban. Nemcsak, hogy együtt dolgozott a forgatókönyvírókkal (Alice Birch és Mark O'Rowe), de ő az egyik producere is a sorozatnak, így van rá esély, hogy a végeredmény hű marad a regényhez. 

A Guardian a rendezővel, Lenny Abrahamsonnal készített interjút nemrég, amiből az derült ki, hogy Rooney hat epizód megírásában vállalt szerepet, de általában is nagy hatással volt arra, milyen legyen a történetének megfilmesítése, részt vett például a legnagyobb döntések meghozatalában a színészekkel, a forgatókönyvvel és az epizódok számával kapcsolatban is.

Abrahamson a forgatásról azt nyilatkozta, hogy nagyon érdekes utat jártak be, mert bár a két fiatal szerelembe esésének története egyszerűnek tűnik, valójában nem az, mivel a Normális emberek a 21. századi intimitásba enged bepillantást és egy nagyon gyengéd kapcsolatról fest képet. Bizonyos értelemben pedig elég radikális. Szerinte többek közt ez is az oka annak, hogy így felkapták az emberek ezt a könyvet, és hogy Rooney-t már a generációja egyik legjobb írójaként tartják számon.

A sorozatban Marianne-t a Világok harcának színésznője, Daisy Edgar-Jones alakítja, Connellt pedig egy újonc, Paul Mescal játssza. Korábban már közzétettek pár képet a forgatásról, amit mi is megmutattunk, most pedig íme az első előzetes: 

A Normális emberekről szóló kritikánkat ITT találjátok. Áprilisban egyébként Rooney első regénye, a Baráti beszélgetések is megjelenik magyarul a 21. Század Kiadó gondozásában.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.