Általános cikkek borító james bond william boyd

Ilyen lesz az új James Bond-regény borítója!

.konyvesblog. | 2013. augusztus 12. |

Korábban már mi is írtunk róla, hogy idén új James Bond-regény jelenik meg, amelyet William Boyd jegyez. A jelenleg 61 éves Boydot – aki ismerősen mozog filmes és színházi közegben is, és akinek An Ice-Cream War című regényét korábban jelölték a Booker-díjra – tavaly áprilisban kérték fel erre Ian Fleming hagyatékának kezelői.

Az 1969-ben játszódó történetben Bond felhatalmazás nélküli akcióba kezd, a kötet címe Solo lesz. A Random House most nyilvánosságra hozta a regény borítóját: Suzanne Dean grafikus a munka során kettős célt követett, hiszen amellett, hogy egy friss, mai megjelenést kívánt biztosítani, ugyanakkor szerette volna visszaadni a regénybeli korszak hangulatát is, ráadásul egyszerre kívánt szólni az eredeti Fleming-kötetek és a filmes feldolgozások rajongóihoz is.

Boydnak az apja adta a kezébe az első James Bond-kötetet még valamikor a hatvanas években, az összes Fleming-regényt elolvasta, a kedvence pedig az Oroszországból szeretettel. Az író Any Human Heart című kötetében szerepeltette is Fleming figuráját, filmes munkái során pedig három olyan színésszel is együttdolgozott (ők Sean Connery, Pierce Brosnan és Daniel Craig), akik korábban a híres 007-es ügynök bőrébe bújtak.

Forrás: Independent

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk.