Általános cikkek borító james bond william boyd

Ilyen lesz az új James Bond-regény borítója!

.konyvesblog. | 2013. augusztus 12. |

Korábban már mi is írtunk róla, hogy idén új James Bond-regény jelenik meg, amelyet William Boyd jegyez. A jelenleg 61 éves Boydot – aki ismerősen mozog filmes és színházi közegben is, és akinek An Ice-Cream War című regényét korábban jelölték a Booker-díjra – tavaly áprilisban kérték fel erre Ian Fleming hagyatékának kezelői.

Az 1969-ben játszódó történetben Bond felhatalmazás nélküli akcióba kezd, a kötet címe Solo lesz. A Random House most nyilvánosságra hozta a regény borítóját: Suzanne Dean grafikus a munka során kettős célt követett, hiszen amellett, hogy egy friss, mai megjelenést kívánt biztosítani, ugyanakkor szerette volna visszaadni a regénybeli korszak hangulatát is, ráadásul egyszerre kívánt szólni az eredeti Fleming-kötetek és a filmes feldolgozások rajongóihoz is.

Boydnak az apja adta a kezébe az első James Bond-kötetet még valamikor a hatvanas években, az összes Fleming-regényt elolvasta, a kedvence pedig az Oroszországból szeretettel. Az író Any Human Heart című kötetében szerepeltette is Fleming figuráját, filmes munkái során pedig három olyan színésszel is együttdolgozott (ők Sean Connery, Pierce Brosnan és Daniel Craig), akik korábban a híres 007-es ügynök bőrébe bújtak.

Forrás: Independent

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.