Általános cikkek sci-fi agave john scalzi hugo-díj

Hugo-díjas lett John Scalzi

.konyvesblog. | 2013. szeptember 04. |

Redshirts című művéért – a legjobb regény kategóriájában – John Scalzi nyerte el a rangos Hugo-díjat a hétvégén. Scalzi itthon igazán a Vének háborúja-sorozattal lett ismert és népszerű, ennek harmadik része, Az utolsó gyarmat idén nyáron jelent meg magyarul.

„A Vének háborúja és a Szellemhadtest folytatásában, Az utolsó gyarmatban az emberiség épp olyan, mint a legtöbb másik faj: saját gesztenyéjét önzőn kapargató, milliárdok életével játszadozó bürokraták, politikusok, illetve vágóhídra küldött katonák, telepesek, és mit sem sejtő civilek arrogáns olvasztótégelye” – írtuk nem is olyan régen Az utolsó gyarmatról szóló kritikánkban.

A Redshirts az Agave Könyvek tervei szerint jövőre jelenik meg magyarul. A többi Hugo-díjas listájáért klikk ide.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.

...
Zöld

Litkai Gergely: A szemetesünk a legjobb tükör, hogy lássuk, min kell változtatnunk // Dobd ki a szemetest!

A Bookline Zöld új podcastjában Tóth Andi Dobd ki a szemetest! című könyvéről beszélget Litkai Gergely és Szebenyi Péter, a Klímapolitikai Intézet munkatársa, környezetvédelmi influenszer.