Helen Fielding kinyírta Mark Darcyt

.konyvesblog. | 2013. szeptember 30. |

A rajongók valószínűleg ízekre szedik érte, de Helen Fielding meglépte azt, amire kevesen számítottak: kinyírta Mark Darcyt. A Sunday Times a hétvégén hozott le egy részt a Bridget Jones harmadik részéből (Mad About the Boy), melyből az derül ki, hogy a kétgyermekes Bridget immáron özvegyen számolgatja a kilókat és az alkoholegységeket, illetve próbálja maga mellé kötni Roxter nevű fiatal barátját.

Az angol rajongók persze sokkot kaptak, volt, aki már most közölte, hogy bojkottálni fogja a könyvet, más azonban a Twitteren osztotta meg azon reményét, hogy ez az egész csak nem lehet igaz.

A sztoriban mindenesetre felbukkan Daniel Cleaver, aki a korábbi részekben jó néhányszor összetörte Bridget szívét: a harmadik kötetben Bridget gyerekeinek, a kis Mabelnek és Billynek a keresztapukájaként mutatkozik, aki ugyanakkor még mindig nem tett le teljesen arról, hogy tisztességtelen szexuális ajánlatokat tegyen Bridgetnek.

A Mad About the Boy a tervek szerint október 10-én jelenik meg Nagy-Britanniában.

UPDATE: Az angol írónő könyveit Magyarországon megjelentető Európa Könyvkiadó az MTI-t arról tájékoztatta, hogy novemberben a Bridget Jones-történet első két kötete jelenik meg újra, a harmadik rész pedig várhatóan februárban kerül a boltokba. A Mad about the Boy-t szintén Sóvágó Katalin fordítja.

Forrás: Telegraph