Feldmár András a Bátraké a boldogságról

.konyvesblog. | 2013. július 09. |

Brené Brown: Bátraké a boldogság, Fordította:Csulák Márta, Dányi Dániel

Bookline Könyvek, 2013, 332 oldal, 3290 HUF

Bátraké a boldogság címmel jelent meg a celebbé vált amerikai kutató, Brené Brown (portrénk róla itt) legújabb bestsellere, a Daring Greatly.  „Ez a könyv könnyen olvasható, meggyőző, idézhető és veszélyes. Aki tényleg megemészti azt, amit Brené Brown itt elmond, az meg fog változni, annak a kapcsolatai átalakulnak és másképpen fog részt venni a világban.” – írta Feldmár András az előszóban. A pszichológus, pszichoterapeuta  a Bookline kisfilmjein beszél szégyenről, kritikáról, sebezhetőségről.

Szerinte Brown azért népszerű, mert senki nem érti meg, ami mond. Ha megértenék, meg kellene változtatniuk az életüket, és nem lehetne annyival elintézni, hogy ha más megtette, akkor nekem már nem is kell.

A tökéletességgel az a baj, hogy úgy gondoljuk, ha nem vagyunk tökéletesek, senki sem fog szeretni minket.

Gyereknevelés Feldmár-szemmel. Nem elítélni az embert, elítélni a tetteit.

"Mindenki fél, csak nem mindenki adja be a derekát a félelemnek."

Ha valaki nem szeret, keress olyat, aki igen. El kell hinned, hogy szeretetreméltó vagy!

A szégyen a legnagyobb ellenségünk, és azért is nagyon veszélyes, mert láthatatlan. Vegyük le a páncélt, és ne féljük a szégyentől, mert "ennél fontosabb téma ma nincs."

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.