Általános cikkek margó margó2014

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Weöres Sándor és a beatek, Kun Árpád, Elefánt-koncert

.konyvesblog. | 2014. június 13. |


Live streaming video by Ustream

 A pénteki program:

18:00 Weör-EST - Üdvözlet a harmadik évezredből
Petőfi Irodalmi Múzeum
#verskoncert #weores #versmondas #hiphop #koncert #teljessegfele
„Munkámat használni lehessen, ne szájtátva csodálni” írta Weöres Sándor a Nagyságban. Egészestés, izgalmas vers-koncert és (nem szájtáti) tisztelgés a sokszínű és ma is aktuális életmű előtt. Köszöntés Weöres Sándornak, versmondás, hip-hop, beatbox, slam.
Előadják: Horváth Kristóf „Színész Bob”, Tengler „Napherceg” Gergely.

20:00 Boldog Észak - Beszélgetés Kun Árpáddal, az Aegon Művészeti Díj győztesének műsora
Petőfi Irodalmi Múzeum
#norvégia #afrika #budapest #idegenseg
A Boldog Észak főhőse Aimé Billion igazi kívülálló, nemcsak Afrikában vagy Európában, de a saját bőrében is idegennek érzi magát. Az afrikaiak fehérnek, a fehérek afrikainak tartják. 38 évesen költözik Norvégiába, ahol a boldogságot keresi. Ahogy a Norvégiában élő Kun Árpád is. Közreműködik Kemény István, Vörös István és Winkler Nóra.

21:00 Elefánt koncert
Petőfi Irodalmi Múzeum
#koncert #melankolia #ero #dalszoveg
Mint egy elegáns elmebeteg cigarettázás közben a Duna parton, mintha filmzenéket írnánk nem létező filmekhez, mondta magáról a szomorkás dalparkját posztsanzonként definiáló szombathelyi Elefánt. A Vérkeringő más, gypsy punk és pszichedélia, 3/4-es lüktetés és elektonikus beatek, héjanász az avaron.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.