Afro-amerikai lesz az új Amerika Kapitány

Afro-amerikai lesz az új Amerika Kapitány

.konyvesblog. | 2014. július 17. |

(Kép forrása)

A Marvel Comics bejelentése szerint afro-amerikai lesz az új Amerika Kapitány a képregényekben. Egy interneten megjelent cikk szerint Steve Rogers helyett ezentúl Sam Wilson, vagyis a Sólyom ölti fel a szabadság őrzőjének egyenruháját: Rogers ugyanis képtelen tovább folytatni a harcot az "Iron Nail nevű karakterrel való végzetes összecsapás" után - adta hírül a BBC News.

A karakterváltozás csupán az Amerika Kapitány képregények világát érinti. A filmvásznon továbbra is Chris Evans fogja megformálni a szuperhőst, legközelebb a Bosszúállók új, várhatóan 2015-ben kijövő Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron) című részében. Az Amerika Kapitány - A tél katonája című moziban Anthony Mackie játszotta a Sólyom, vagyis Sam Wilson szerepét.

"Azt hiszem, hogy a Marvel-univerzum karakterei különböző módokon fognak reagálni Sam kinevezésére" - írta Rick Remender, az Amerika Kapitány képregények írója. Hangsúlyozta, a Sólyomként eltöltött idő alatt Sam a becsületességével és az őszinteségével szerzett hírnevet magának és emiatt a szuperhős közösség nagy része tiszteli őt.

Amerika Kapitány 1941-ben tűnt fel először a Marvel egyik képregényében. A karakter megváltoztatásának híre egy nappal azután látott napvilágot, hogy a Marvel Comics bejelentette: a mennydörgés egykor robusztus, borostás istene, vagyis Thor, ősztől nőként jelenik meg a képregényekben.

A Marvel-univerzum karaktereit illető változtatásokról szólva Tom Brevoort szerkesztő elmondta, hogy még koránt sincs vége a meglepő fordulatoknak. 

(MTI)

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!