Általános cikkek link könyvtár könyvesbolt

A világ legérdekesebb könyvesboltjai

szomszédúr | 2009. február 10. |

Miért pont a könyvjelzőkre ne kattannának rá az emberek, és ha már így esett, miért ne pakolnának föl könyvjelzős képeket, idézeteket, linkeket az internetre, nem? Hát kattannak, fölpakolják. Teljesen véletlenül bukkantunk az oldalra, ahol igazából nem is a könyvjelzőgyűjtemény az érdekes, bár lehet, hogy valaki erre izgul, hanem a képek a világ legérdekesebb könyvesboljairól, meg a képek a világ legérdekesebb könyvtárairól. Némelyik persze jól ismert, mint a párizsi Shakespeare & Co. könyvesbolt vagy a New York-i közkönyvtár, de két kattintást azért megérnek a fotók.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.