A polcodon állhat össze a világválogatott

.konyvesblog. | 2015. június 16. |

blog_promocsik.png

b1355190.JPGA nagy sikerű focis sorozatot a Kanári Könyvek, az Akadémiai Kiadó alkiadója jelenteti meg. E nagyszerű játék kultúrája és története, felemelő emberi történetek – minden, amit szeretünk a fociban

Minden a Barçával kezdődött… Még nem is volt annyira régen, hogy 2012 őszén megjelent a kiadó első focis könyve a Guardiola-féle, forradalmian új stílusának köszönhetően hirtelen a csúcsra ért, akkori fénykorát élő Barçáról. A könyv nemcsak a kiadó életében, hanem a teljes magyar könyvpiacot tekintve is elsöprő sikernek bizonyult, és visszaigazolta a stratégiai kezdeményezésének helyességét.

Ezek a könyvek ugyanis nem csupán a szó szűk értelmében vett futballrajongóknak szólnak, hanem sokkal tágabb olvasórétegnek, bár az elkötelezett focifanok is megtalálják bennük a számításukat. A Barça-sztori és a többi, a sorozat könyveiben elmesélt történet annyira felemelő és inspiratív, annyi intellektuális tartalom és emberi mélység, szellemi és emberi svung van bennük, hogy letehetetlenek azok számára is, akik „korábban nem is gondolták volna”, hogy a foci (jelenleg sajnos elsősorban a világfoci) és a hozzá kapcsolódó könyvek ilyen sokat adhatnak. Részleteiben, emberi fordulataiban, intellektuális tanulási folyamatában végigkísérni a spanyol válogatott elképesztő, a Barça-történettel párhuzamosan futó győzelmi sorozatát (sorozatban két Eb- és egy vb-győzelem), a Suárez- vagy a Guardiola-sztorit legalább annyit ad, mint a legjobb tréning.

Könyveink érzékletesen mutatják be a futball gazdag kultúráját és történetét. A sorozat zászlóshajója a futball egyik alapkönyve, a Futballforradalmak.  

Kapcsolódó cikkeink:

7 dolog, amit a Futballforradalmak tanított nekünk

A labda nem gömbölyű

A könyv egyszerre a foci olvasmányos enciklopédiája és kultúrtörténete, ugyanakkor remek nosztalgiakalauz is. Írója, a világszerte ismert kommentátor, Jonathan Wilson szinte házi szerzőnk, a kapusokról, e különleges pozícióban lévő, és ezzel összefüggésben különös lelkületű lényekről szóló, letehetetlen Kívülállókja éppen most jelent meg. És ez még csak a kezdet. Hamarosan jövünk a Guttmann Béla- és az Erbstein Ernő-életrajzzal, a magyar foci történetével 1945-ig, Jonathan Wilson Liverpool-könyvével, Ancelotti szakmai könyvével… és még sok minden mással. Maradjatok a készülékek előtt!

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.