Máté Gábor [zsűri]

Máté Gábor [zsűri]

Könyves Magazin |
Máté Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező. A kaposvári Csiky Gergely Színház után 1987-ben szerződött a Katona József Színházba, aminek 2011 óta a főigazgatója. A Tények és tanúk sorozatban 2018-ban jelent meg naplója, amiben hol a színész, hol a rendező perspektívájából pillanthatunk be egy-egy színdarab próbafolyamatába, közelről látjuk, hogyan dolgozik a színész a szereppel, a rendező a társulattal.
(fotó: Éder Vera)
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Máté Gábor vezet be minket az új Krasznahorkai-műbe, aminek főszereplője Angela Merkelnek ír leveleket rendületlenül

A Herscht 07769 című regény főszereplője a címben is szereplő Florian Herscht, aki Angela Merkelnek ír leveleket, hogy figyelmeztesse a világ végére. Máté Gábor felolvasásával elindul a Krasznahorkai-könyv bemutatósorozata.

...
Nagy

Máté Gábor: Szeretem, ahogy a színházban az életet újrateremtjük

...
Hírek

Udvaros Dorottya, Máté Gábor és Scherer Péter is kortárs irodalmat olvas fel - neked

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.