Szívünk rajta program kiemelt könyve mindent megtanít a csillagokról a gyerekeknek

.konyvesblog. | 2017. december 13. |

elso-konyvem-az-univerzumrol.jpgA Szívünk rajta program havonta ajánl gyerek- és kamaszkönyveket, hogy megkönnyítse a szülők választását. Decemberben az Első könyvem az univerzumról címmel megjelent, kicsiknek szóló könyv kapta a zsűri kiemelését, ami a mese segítségével vezeti be a csillagok világába olvasóit.

D.Tóth Kriszta író, újságíró választotta ki az Első könyvem az univerzumról című mesekönyvet, ami a hónap könyve lett decemberben. A könyv Rókapapa meséje a világ keletkezéséről. Alkotója, a grafikusként is elismert Farkas Róbert a világmindenséget fürkésző gyerekek kérdéseire ad választ könyvében. Ez a könyv az Eszes Róka-sorozat első darabja, amelyet Raffai Péter, az ELTE Atomfizikai Tanszékének asztrofizikusa a jövő felfedezőinek ajánl. 

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról - Hogyan születnek a csillagok?

Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2017, 36 oldal, 1999 HUF

 

D.Tóth Kriszta így vall a hónap kiemelt könyvéről:

Emlékszem, amikor ez a könyv megjelent az egyik közösségi finanszírozós oldalon – még az angol nyelvű kiadáshoz keresve forrást. Azonnal felfigyeltem rá és drukkoltam neki, hogy megjelenjen majd valamikor magyarul is. Nagyon nagy öröm volt kézbe venni, mert még annál is jobban sikerült, mint amit a bemutatkozó kisfilm ígért; szép és okos. Egy végletesen bonyolult kérdésről mesél csodálatosan egyszerűen és izgalmasan. Nekem ez a hónap mesekönyve.

A program diákzsűrijének nagyon tetszett Rókapapa meséje az Univerzumról. Szerette a mesekönyv különleges rajzait, illetve nagyon érdekesnek találta a bolygók és az ember kialakulásának magyarázatát, ami egyszerűen, de mégis izgalmasan vezette be őt a csillagok világának titkaiba.

A gyerekek is megérthetik az univerzum titkait

Fotó: Farkas-Zentai LiliAz asztrofizika első blikkre nem feltétlenül az a téma, melyről kapásból eszünkbe jutna egy gyerekkönyv. De ha arra keressük a választ, hogy hogyan születtek a csillagok, mi az az ősrobbanás és miből van a Hold, akkor a dolog rögtön megfordul. Hiszen...

A hónap kiemelt könyve mellett még hét kötet kapott matricát ebben a hónapban. Boldizsár Ildikó kamaszoknak szóló meséi ugyanúgy elnyerte a zsűri tetszését, mint az animációs film elkészítését bemutató könyv, vagy az Olyan nincs, hogy a füleddel kóstols meg az uborkát sorozat szellemes versikéi.

Szívünk rajta 2017 december

A Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

 

Kiadó

Szerző

Cím

Kolibri Kiadó

Farkas Róbert

Első könyvem az univerzumról

Manó és a Menő Könyvek Kiadó

RUDYARD KIPLING, QUENTIN GRÉBAN

A dzsungel könyve

Babilon Kiadó

Anne Rooney

Matek 30 másodpercben

Babilon Kiadó

Harriet Ziefert

Olyan nincs, hogy a füleddel kóstold meg az uborkát

Babilon Kiadó

Will Bishop-Stephens

Készíts animációs filmet 10 lépésben

Könyvmolyképző Kiadó

Dawn Huebner

Mit csináljak, ha túl sok a PARA?

Kolibri Kiadó

Timo Parvela, Virpi Talvitie

Miú, Vau és cikázó cickány

Jelenkor kiadó

Boldizsár Ildikó

Mesék a felnőtté válásról