Szívünk rajta gyerek typotex d:book

Szívünk rajta - Egy könyv, amely a kicsikkel is megszeretteti a matematikát

.konyvesblog. | 2017. szeptember 23. |

A megújult Szívünk rajta programban a hónap kiemelt könyve G.V. Szapgir és L.A. Levinova játékos matematika-könyve, a Pipacska és Kockapaci kalandjai lett (fejleszt kategória).

G.V. Szapgir, L.A. Levinova: Pipacska és Kockapaci kalandjai - Vidám matematika I.

Fordította: Láng Rózsa, Typotex Kiadó, 2015, 230 oldal, 3600 HUF

 

A hónap értékelője, Bényei Judit, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem docense úgy vélte, hogy az orosz szerzőpáros ’70-es években írott könyve csöppet sem öregedett. A magyar Varga Katalin műveihez hasonlóan (Én, Te, Ő vagy a Mosó Masa) meseként is elbűvöli hallgatóit és észrevétlenül vezeti be őket a matematika világába.

"A könyv a matematikai gondolkodást már 3-4 éves korban segít megalapozni, játékosan, mesébe ágyazva, a gyerekek számára átélhető kisvilágot teremtve. A szülők számára is hiánypótlónak vélem a könyvet. Eszközöket, jól felépített módszereket ad a kezükbe, ami konkrét segítséget nyújt a nevelésben. Élvezetes és észrevétlenül is hasznos, közös időt tölthetnek együtt a szülők a könyv révén a gyerekeikkel, ami mindkét fél számára örömöt okozhat. Ezek a pozitív élmények valószínűleg segítenek a játékos „tanulásban” is, főleg, ha nem „tanítani” akarunk, hanem élvezni a közös elfoglaltságot gyermekünkkel"

- hangsúlyozta interjúnkban Bényei Judit.

Lapozzatok bele a könyvbe:

Pipacska es Kockapaci_reszlet.pdf by konyvesblog on Scribd

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.