Szívünk rajta: a Jakabak lett a hónap könyve

.konyvesblog. | 2019. november 04. |

A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, melyeket a program független zsűrije a legkiemelkedőbbeknek talál. Novemberben Jean-Claude Mourlevat Jakabak című ifjúsági regénye lett a hónap könyve.

Jean-Claude Mourlevat: Jakabak, ill.: Rofusz Kinga

Fordította: László Kinga, Vivandra, 2019, 208 oldal, 2950 HUF

 

A Bookline négy éve indította útjára a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami novemberben a program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Jakabak című regény lett.

A hónap értékelője, Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértő a következőket mondta a kötetről:

Teljesen elvarázsolt és megbabonázott Jakabak története, a fantasztikus Rofusz Kinga-illusztrációk, és úgy egyáltalán, az egész világ, a jófej kecskékkel, a hátborzongatóan kegyetlen nyestekkel, és tündéri pelékkel. Nem is tudom mikor olvastam utoljára olyan állatmesét, aminél azt éreztem, hogy egy felnőttet is tökéletesen elszórakoztat. Szerintem ez a könyv a kamaszkor határán egy olyan tökéletes olvasnivaló, ami izgulásra, szomorkodásra, drukkolásra és önkéntelen hangos felnevetésekre egyaránt alkalmas.

Ebben a hónapban az alábbi könyvek kaptak még matricát:

Terri Libenson: Láthatatlan Emmie
C. S. Lewis: Narnia krónikái - Egykötetes, illusztrált kiadás
Sylvie Misslin és Amandine Piu: Hahó, királyfi! Merre vagy?
Anna Claybourne: Csodálatos evolúció - A földi élet kialakulása és fejlődése
Sam Copeland: Kicsi Charlie csirke lesz