Szívünk rajta – a Bicebóca szívek a hónap könyve

.konyvesblog. | 2018. szeptember 17. |

A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, melyeket a program független zsűrije a legkiemelkedőbbeknek talál. Most Séverine Vidal és Manu Causse Bicebóca szívek című kötete lett a hónap könyve.

Séverine Vidal és Manu Causse: Bicebóca szívek

Fordította: Burján Monika, Könyvmolyképző Kiadó, 2018, 160 oldal, 1999 HUF

 

A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, szeptemberben pedig a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Bicebóca szívek lett a hónap kiemelt könyve.

Utóbbi hőse egy Vlad nevű fiú, ő az új srác az iskolában: „Ha ül, csak a gyönyörű szemét látja az ember, a szemébe lógó huncut tincsét, elbűvölő mosolyát. De ha feláll és elindul, a térdei összekoccannak, a mozgása rendezetlen, egyensúlya ingatag: születésétől fogva mozgássérült. A jópofa, érzékeny és szókimondó fiú gyorsan barátokra tesz szert, akik szívvel-lélekkel mellé állnak, hogy megvalósíthassa álmát.”

A szakmai csapat részéről Bényei Judit, a MOME docense úgy vélte, hogy a könyv toleranciára és nem szánalomra tanít, önmagunk becsülésére ugyanúgy, mint másokéra, akik küzdenek magukért és magukkal.

Ebben a hónapban még az alábbi könyvek kaptak matricát: Sara Pennypacker: Walter Irtó klassz!, Margit Auer: Mágikus állatok iskolája - Kővé válva, Victoria Vázquez: Salamon király kincse, Ruff Orsolya: A zöld macska titka.