Szívünk rajta: a Babageometria - Minták a hónap könyve

Szívünk rajta: a Babageometria - Minták a hónap könyve

.konyvesblog. | 2019. szeptember 05. |

A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, melyeket a program független zsűrije a legkiemelkedőbbeknek talál. Szeptemberben Nagy Diána Babageometria - Minták című kötete lett a hónap könyve.

Nagy Diána: Babageometria - Minták

Móra Könyvkiadó, 2019, 14 oldal, 1999 HUF

 

A Bookline négy éve indította útjára a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami szeptemberben a program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Babageometria - Minták című kötet lett.

A hónap értékelője, Bényei Judit, a MOME docense a következőket mondta a könyvről:

„Nagy Diána Babageometria című sorozata (Vonalak, Formák, Ritmusok, Minták) mára már meghódította a kisbabás családokat. Néhány éve újdonságnak számított a gyerekkönyvpiacon az első rész megjelenése a korai vizuális fejlesztő műfajban. A kontrasztos, fekete-fehér, egyszerű, bájos, mégis izgalmas képek sok szülő visszajelzése alapján valóban lekötik a csecsemők figyelmét. Az egyszerű geometriai formák absztrahált lényekké változnak és meseszerű természeti környezetté, tengerré, majd kerti világgá alakulnak. Közben a színek inverzzé válnak, a sötét tengermélyi háttér átfolyik nappali fehérségbe. Az igényes és szép könyvtárgy nemcsak a nulla évesek számára lehet örömteli felfedezés, kortalan élmény bárki számára.”

Ebben a hónapban az alábbi könyvek kaptak még matricát:

Tania del Rio: 13. Warren és a Mindent-Látó-Szem
Neil Patrick Harris: A különc varázsló
Tittel Kinga: A Várnegyed titkai - Mesélő Budapest zsebkönyvsorozat