Rendezd be stílusosan a vendégszobád – tippek és trükkök

Rendezd be stílusosan a vendégszobád – tippek és trükkök

Lakásunk berendezése során mindig a lehető legnagyobb odafigyeléssel választjuk meg a háló, a konyha és a nappali berendezését. Gyakori hiba azonban, hogy a buzgó dekorálás közben egyes kisebb helyiségeket elhanyagolunk. Példának okáért a vendégszoba is ilyen. Egy relatíve kis helyiségről beszélünk ugyanis, amely nem játszik aktív szerepet mindennapi életünkben.

Promóció |

Ízléses praktikum a vendégszobákba

Azon helyiségünk, ahol barátainkat és rokonainkat alkalmanként vendül látjuk, nem valószínű, hogy a legnagyobb szoba lenne lakásunkban. Így is tehetünk azonban pár dolgot annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk belőle. Mit is tartalmaz hát egy vendégszoba? Valószínűleg nem túl sok mindent, de ezzel nincs is baj. Amire leginkább szükség van, az egy kisebb ágy vagy heverő, valamint egy éjjeliszekrény. Amennyiben kicsit több helyünk van egy nagyobb ruhásszekrényt is berakhatunk vendégeink számára. Tehát a bútorzat központi eleme a heverő lesz. Erre érdemes leginkább odafigyelnünk a bútorválasztás során. A különféle heverők kínálatában számtalan típust és dizájnt megtalálhatunk. Az egyik legfontosabb dolog persze mindig a kényelem. Nem akarjuk, hogy vendégünk kényelmetlenül érezze magát. Azonban a szoba összhatása sem mindegy, így érdemes valami szebb, minőségi darabot választanunk. Elég furcsán jön ki, ha saját hálónkba a legstílusosabb franciaágyat rakjuk be, míg a vendégek részére csupán a leselejtezett rekamiét. Tehát alaposan válasszuk meg, hogy az menjen a szoba stílusához, a festéshez és a függönyök színéhez.

Látványos enteriőr, díszes ablakok

Ha új lakásba költözünk, akkor sok esetben a szőnyeg vagy parketta adott. Ez igaz a falak festésére, tapétázására is. Nem biztos, hogy feleslegesen egy csomó pénzt költenénk ennek lecserélésére, főleg ha az amúgy is esztétikus látványt nyújt. Ez ugyanúgy igaz vendégszobánk esetében is. Viszont a megfelelő heverő kiválasztása mellett van még egy egyszerű mód a dizájnélmény javítására. Ez a pedig az ideális függöny megtalálása. A piaci kínálatban számtalan különféle divatos tervezés köszön vissza ránk a függönyök terén. A megfelelő darabok kiválasztásával mutatós enteriőrt kreálhatunk vendégszobánk minimalista felszereltsége ellenére is. Különösen jó kombináció, ha a heverőt és a függöny színét, valamint az éjjeliszekrényét egységen a festés árnyalatához igazítjuk.

A fotó forrása: Sean Pavone / Shutterstock.com

KÖNYVTAVASZ
...
Könyvtavasz

Mit jelent átélni a vetélést?

...
Könyvtavasz

A gyász időszakában is ránk találhat a szerelem

...
Könyvtavasz

Egy kis örmény faluban a háborús tragédiákat a hétköznapi örömök ellensúlyozzák

...
Könyvtavasz

Ilyen a középkorúak elviselhetetlen felnőttsége a norvég szerző szerint

...
Könyvtavasz

Őszinte, giccsmentes női erő: ez a Borikönyv

...
Könyvtavasz

15 miniszterelnök szolgált az uralkodása alatt – II. Erzsébet páratlan életútja