Kültéri LED lámpák – milyet válasszunk és hová?
Promóció promóció alza.hu

Kültéri LED lámpák – milyet válasszunk és hová?

A kültéri világítás kertes házak esetében fontos szempont. Nemcsak azért, mert biztonságosabban érezzük magunkat, hanem azért is, mert esti hazajövetelkor sokkal könnyebben és balesetmentesen tudunk közlekedni, még akkor is, ha éppen fagyos és csúszós a járda.

Promóció |

A megfelelő kivilágítással ellátott ház és kert nem csak nagyon hasznos, hanem igazán hangulatos és szép is tud lenni. Ezekhez az energiatakarékosabb és praktikusabb megoldás manapság már egyértelműen a kültérre is telepíthető LED lámpa használata.

LED lámpák a kertben. Hová érdemes elhelyezni?

Amennyiben nagy kertünk van, izgalmas dekorációs megoldást jelent az útjelző fények használata a kert fontosabb pontjain, növények közé rejtve. Az utat is megvilágíthatjuk süllyesztett LED spotokkal. A legszebb részeket különlegesebb, leszúrható vagy más módon rögzíthető lámpákkal is kiemelhetjük. Ha pedig kerti tóval is rendelkezünk, izgalmas megoldást kínál a víz alá süllyeszthető LED világítások megoldása. A cél nem az, hogy úgy kivilágítsuk a kertet, hogy az már inkább díszítésnek hasson. Arra törekedjünk, hogy ízlésesen és logikusan hozzunk létre egy olyan megvilágítást, ami egy éjszakai kerti séta során nem csak látványos, hanem hasznos is lehet egyben.

Kültéri LED lámpák a házunkon

A főbejáratok felett elhelyezett lámpák fontosságát mindenki ismeri és alkalmazza is. Viszont kevesen gondolnak arra, hogy egy nagyobb családi ház esetén a ház oldalaira is tegyenek egy-egy falra rögzíthető, vagy beépíthető darabot. Ez azért praktikus, mert megeshet, hogy sötétedéskor a ház mentén kell elsétálnunk, például mert kivisszük a szememet. Ilyenkor nagyon praktikus tud lenni a házfali világítás ezen módja, ami még a kertnek is ad annyi megvilágítást, hogy elemlámpa nélkül tevékenykedjünk az éjjeli órákban. A fali lámpák esetében a LED lámpa sokkal praktikusabb, mint a hagyományos termékek, ezért ha a kertes házunk kivilágításán gondolkodunk, mindenképp érdemes a LED-es megoldást választani.

2021 legjobb könyvei
...
Nagy

2021 legjobb könyvei: 10-1.

...
Nagy

2021 legjobb könyvei: 20-11.

...
Nagy

2021 legjobb könyvei: 30-21.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Dobozba zárt szerelem kilenc magas C-vel

Az operairodalom egyik legbravúrosabb tenoráriáját felvonultató darabja, Gaetano Donizetti  Az ezred lánya című vígoperája nyitja januárban a Magyar Állami Operaház 2022-re tervezett bemutatóinak sorát. A főpróbát megelőzően beszélgettünk a rendező Polgár Csabával és Izsák Lili díszlet- és jelmeztervezővel.

...
Szórakozás

Benedict Cumberbatch annyira ellenszenves új filmjében, hogy az már díjat érdemel

A Zongoralecke Oscar-díjas író-rendezője, Jane Campion adaptálta Thomas Savage nagyszerű regényét, A kutya karmai köztet. Azóta díjat díjra halmoz, hét Golden Globe-jelöléssel bír, és nagy valószínűséggel találkozunk majd vele az Oscar vörös szőnyegén is.

...
Szórakozás

Nosztalgiázós lett a Harry Potter-különkiadás, de sok kulisszatitkot megtudunk belőle

„Titokzatos dolog az idő” – mondja Albus Dumbledore a Harry Potter és az azkabani fogolyban. A Visszatérés Roxfortba, amely az első Harry Potter-film bemutatásának huszadik évfordulójára készült, valódi időutazás, megható találkozásokkal és izgalmas kulissszatitkokkal.