Kültéri LED lámpák – milyet válasszunk és hová?
Promóció promóció alza.hu

Kültéri LED lámpák – milyet válasszunk és hová?

A kültéri világítás kertes házak esetében fontos szempont. Nemcsak azért, mert biztonságosabban érezzük magunkat, hanem azért is, mert esti hazajövetelkor sokkal könnyebben és balesetmentesen tudunk közlekedni, még akkor is, ha éppen fagyos és csúszós a járda.

Promóció |

A megfelelő kivilágítással ellátott ház és kert nem csak nagyon hasznos, hanem igazán hangulatos és szép is tud lenni. Ezekhez az energiatakarékosabb és praktikusabb megoldás manapság már egyértelműen a kültérre is telepíthető LED lámpa használata.

LED lámpák a kertben. Hová érdemes elhelyezni?

Amennyiben nagy kertünk van, izgalmas dekorációs megoldást jelent az útjelző fények használata a kert fontosabb pontjain, növények közé rejtve. Az utat is megvilágíthatjuk süllyesztett LED spotokkal. A legszebb részeket különlegesebb, leszúrható vagy más módon rögzíthető lámpákkal is kiemelhetjük. Ha pedig kerti tóval is rendelkezünk, izgalmas megoldást kínál a víz alá süllyeszthető LED világítások megoldása. A cél nem az, hogy úgy kivilágítsuk a kertet, hogy az már inkább díszítésnek hasson. Arra törekedjünk, hogy ízlésesen és logikusan hozzunk létre egy olyan megvilágítást, ami egy éjszakai kerti séta során nem csak látványos, hanem hasznos is lehet egyben.

Kültéri LED lámpák a házunkon

A főbejáratok felett elhelyezett lámpák fontosságát mindenki ismeri és alkalmazza is. Viszont kevesen gondolnak arra, hogy egy nagyobb családi ház esetén a ház oldalaira is tegyenek egy-egy falra rögzíthető, vagy beépíthető darabot. Ez azért praktikus, mert megeshet, hogy sötétedéskor a ház mentén kell elsétálnunk, például mert kivisszük a szememet. Ilyenkor nagyon praktikus tud lenni a házfali világítás ezen módja, ami még a kertnek is ad annyi megvilágítást, hogy elemlámpa nélkül tevékenykedjünk az éjjeli órákban. A fali lámpák esetében a LED lámpa sokkal praktikusabb, mint a hagyományos termékek, ezért ha a kertes házunk kivilágításán gondolkodunk, mindenképp érdemes a LED-es megoldást választani.

KÖNYVTAVASZ
...
Könyvtavasz

Mit jelent átélni a vetélést?

...
Könyvtavasz

A gyász időszakában is ránk találhat a szerelem

...
Könyvtavasz

Egy kis örmény faluban a háborús tragédiákat a hétköznapi örömök ellensúlyozzák

...
Könyvtavasz

Ilyen a középkorúak elviselhetetlen felnőttsége a norvég szerző szerint

...
Könyvtavasz

Őszinte, giccsmentes női erő: ez a Borikönyv

...
Könyvtavasz

15 miniszterelnök szolgált az uralkodása alatt – II. Erzsébet páratlan életútja

SZÓRAKOZÁS
...
Nagy

5 érdekesség, amit eddig talán nem tudtál James Baldwinról

2000 oldalas aktája volt róla az FBI-nak, éjszaka írt, volt ifjúsági miniszter és egy darabig prédikátor is. Ismerd meg a Ha a Beale utca mesélni tudna szerzőjét.

...
Szórakozás

10+1 adaptáció, amiket az év második felében nézünk

Az év második felében is rengeteg adaptáció kerül a mozikba, streaming-csatornákra – most ezekből mutatunk meg párat, olyanokat, amelyek magyarul is olvashatók.

...
Szórakozás

A Meggyőző érvek egy újragondolt Fleabag, talpig empírben

A Meggyőző érveket Jane Austen legérettebb, legkiforrottabb regényeként szokták emlegetni. A legújabb netflixes feldolgozásban Dakota Johnson próbál új életet lehelni a történetbe – felemás sikerrel.