A TOP 5 növényvédelmi könyv

Ha kerted van, biztosan találkoztál már a kártevőkkel. Muszáj megvédened a növényeidet! Viszont az nem mindegy, hogy milyen kártevő vagy kórokozó ellen milyen szert használsz. Cikkünkben bemutatunk 5 olyan könyvet, amelyek segíteni fognak téged a kártevők elleni harcban.

Promóció |

  1. A növényvédelem ábécéje (Czáka Sarolta, Molnár Mária, Bálint János): ez talán az egyik legalapvetőbb munka a növények védelme kapcsán. A könyvben olvashatsz arról, milyen tünetek jelzik a kórokozók megjelenését, és melyek a legjobb szerek, amelyeket használhatsz ellenük, sőt, azt is, hogy mi a legmegfelelőbb időpont a használatukra.
  2. Kártevők és kórokozók a kertben - Károsítók azonosítása és a védekezés lehetőségei (Dr. Vétek GáborDr. Nagy Géza): ez a könyv segíteni fog téged abban, hogy idejében felismerd a tüneteket növényeiden, és, hogy fel tudd mérni, vajon szükséges-e védekezni a kártevők ellen. Abban is segítséget nyújt, hogy a kémiai szerek használata előtt hogyan próbálkozz természetes módszerekkel, és csak akkor nyúlj a vegyszerekhez, amennyiben más nem segít!
  3. Növényvédelem vegyszerek nélkül a kiskertekben (Elisabeth Koppenstein): ez a könyv már a kerted megtervezésénél kezdi a tanácsokat, hiszen egy jól megtervezett kert hozzásegíthet a könnyebb védekezéshez. A címből adódóan itt a természetes, vegyszermentes módszerekről olvashatsz, hogy környezetbarát módon támogathasd kerted élővilágát.
  4. Kertészek növényvédelmi naptára (Balázs Klára, Vörös Géza): ez a könyv az év napjaira lebontva, időrendben figyelmezteti olvasóját az aktuális kártevők megjelenéséről, és az ellenük való legjobb védekezési módszereket is megmutatja. Azért is szeretjük, mert ez a könyv figyelembe veszi még ezen kívül a különböző növényfajok fejlődési stádiumait is.
  5. Növényvédő szerek, termésnövelő anyagok 2020 I-II. (Dr. Erdős Gyula - Dr. Haller Gábor - Molnár Jenő - Dr. Ocskó Zoltán): az enciklopédiák kedvelőinek mutatjuk be ezt a könyvet, amely azokat a szereket részletezi, amikre a Vidékfejlesztési Minisztérium Növény- és Talajvédelmi Főosztálya, illetve a Növény- és Talajvédelmi Központi Szolgálat engedélyokiratot adott ki. Szakemberek és gazdálkodók számára szinte kötelező olvasmány!

Ha szeretnéd növényeidet biztonságban tudni, akkor ezek a könyvek biztos útmutatót fognak adni a kártevők és kórokozók elleni védekezésben, akár kémiai, akár természetes módszerek után kutatsz.

Ha pedig az elméleti tudás megszerzése után a gyakorlatba is belevágnál, magokat, szerszámokat, természetes vagy kémiai anyagokat keresel ahhoz, hogy kerted még szebb lehessen, ajánljuk a profigazda.hu oldalát, ahol mindezeket beszerezheted!

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.