A Fekete vagy a Fehér Barlangba kaptál meghívást? Írd meg a Panodyssey pályázatára!
Könyves Magazin

A Fekete vagy a Fehér Barlangba kaptál meghívást? Írd meg a Panodyssey pályázatára!

panodyssey panodyssey projekt pályázat 2023 deres kornélia simon márton kreatív írás

A Panodyssey a Könyves Magazinnal együttműködve harmadszor hirdeti meg kreatív írói pályázatát, amelyeknek győzteseiről a Panodyssey magyar nagykövetei, Deres Kornélia és Simon Márton döntenek.

Mi a Panodyssey?

A Panodyssey egy Franciaországból indult kezdeményezés, melynek fő célkitűzése egy közösségi oldal létrehozása: a felületen a felhasználóknak lehetőségük van saját szövegeik közvetlen publikálására és monetizálására. A szerzők azonban itt nemcsak új olvasókat szerezhetnek, hanem lehetőségük van arra is, hogy másokkal együttműködhessenek, érdeklődési köreik mentén saját közösségeket alakíthassanak ki.

Creative Room European Alliance konzorcium feladata, hogy a Panodyssey-t Európa más részein is megismerjék. E nemzetközi program keretében több mint 9 európai ország különböző szervezetei működnek együtt. 2022 őszétől pedig, a Könyves Magazinnal szakmai partnerségben, Magyarországon is elindul a Panodyssey platform népszerűsítésére indított projekt.

A Panodyssey harmadik magyar nagykövetei Deres Kornélia és Simon Márton, akik 2023 augusztusától december végéig képviselik a projektet. Ez időszak alatt a szerzők a projekt oldalán rendszeresen új írásokkal jelentkeznek. A Panodyssey platformon pedig folyamatosan jelennek meg a friss szövegek és korábbi verseik fordításai is.

Egyúttal ők választják ki a projekt keretében kiírt pályázat első három helyezettjét.

Az első helyezett pályázatot 150.000 Ft-tal, a másodikat 100.000 Ft-tal, a harmadikat 50.000 Ft-tal

értékeljük. Az első három helyezett ezen felül lehetőséget kap rá, hogy pályamunkájával a Könyves Magazin felületén és a nemzetközi színtéren is bemutatkozzon.

A kiválasztás folyamatát a Könyves Magazinon lehet nyomon követni, ahol beszámolunk a jelölési folyamatról, bemutatjuk a tíz shortlistes és a három döntős pályaművet. Az első három helyezett verset pedig angol fordításban is közzétesszük. 

A pályázatra jelentkezni magyar nyelvű lírai művel lehet.

Tematika:

A pályázat hívószava: fekete és fehér. Ez a dialektikus kompozíció egyszerre mutat rá az egyensúlyra és a polarizációra. Az élet ellentétes erői megtartják egymást. Ahogyan nincs előtér háttér nélkül, úgy a harc és a megadás is ugyanazon érme két oldala. Lehet-e áramlani egy kiélezett helyzetben? Hová bújik előlünk az árnyékunk? A Fekete vagy a Fehér Barlangba kapunk-e meghívást?

A nevezés folyamatáról

Ki nevezhet?

A pályázatra olyan szerzők jelentkezését várjuk, akiknek kereskedelmi forgalomban még nem jelent meg kötete.

A nevezés feltétele:

A pályázatok benyújtására kétféle módon van lehetőség:

A jelentkezők a panodyssey@konyvesmagazin.hu e-mail címre küldhetik pályamunkáikat, vagy feltölthetik szövegeiket közvetlenül a Panodyssey oldalára is.

Ennek lépései a következők:

A jelentkezőknek elsőként regisztrálniuk kell a felületen, amelyhez részletes útmutató található ezen a linken.

A jelentkezőknek ezek után saját kreatív szobát kell létrehozniuk, ahova feltölthetik írásaikat.

Fontos, hogy a pályamunkák a #palyazat_konyvesmagazin hashtaggel legyenek ellátva. Elbíráláskor csak az így megjelölt szövegeket tudjuk figyelembe venni.

A jelentkezés határideje: 2023. november 17. éjfél

A beérkezett művek közül a Panodyssey nagykövetei, Deres Kornélia és Simon Márton választják ki a győzteseket.

Az eredményhirdetésre a 2023 decemberben tartandó díjátadón kerül sor.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseiket a panodyssey@konyvesmagazin.hu e-mail címen tudják feltenni.