Veres Attila új könyvében Magyarország kifordul magából

.konyvesblog. | 2018. május 22. |

veres_attila_ejfeli_iskolak_b1.jpg

Veres Attila, az Odakint sötétebb szerzője legújabb könyvében tizenöt különös történetet mesél egy kiforgatott világról, és a benne élő kifacsart emberek rettenetes vágyairól, kísértéseiről. Az Éjféli iskolákban egy olyan Magyarországot ismerhetünk meg, ahol minden garantáltan a fordítottja annak, mint amit megszoktunk.

Veres Attila: Éjféli iskolák

Agave Könyvek, 2018, 320 oldal, 3280 HUF

 

Egy város felfalja lakóit. Egy pornóforgatás, ahol a szereplők nem egészen emberek. Egy borkóstolás, ahol az italba idegen életeket zártak. Egy falu, ahol embereket termesztenek a földeken. Egy növény, amely a túlvilágra nyit átjárót. Egy szeméttelep, amely a világ legértékesebb anyagát őrzi. Egy wellness, amely szó szerint maga a pokol. 

Veres Attila: Nem én akarok lenni Magyarország válasza Stephen Kingre

Fotó: AgaveA horrornál „engem jobban érdekel, hogy valamiféle szavak előtti állapotról beszéljek" - mondja Veres Attila, akinek debütáló regénye a Könyvhétre jelent meg. Bár a könyvben szervezőerőként működnek a furcsa, megmagyarázhatatlan események, az emberi ésszel fel nem fogható jelenségek, a...

Tizenöt történet, amelyek elolvasása után a világ sokkal furcsább hely lesz. Történetek iszonyattal végződő szerelmekről, szörnyű vágyakról, nyaralásokról, ahol a szerencsések halnak meg először. Történetek átalakulásokról, zenekarokról, amelyek őrületbe csábítanak. Történetek halálról és életről, és az állapotokról, amikor a kettő között nincs különbség.

Veres Attila 2018. június 1-én a ViTa-est és közönségtalálkozón mutatja be először az Éjféli iskolákat, ahol felolvas a kötetből, majd 2018. június 9-én, szombaton 15 órától dedikál a Könyvhéten.

Az Odakint sötétebb 2017 legfontosabb hazai kötődésű megjelenése volt a sci-fi, fantasy és horror irodalomban. Hatalmas kritikai sikert aratott, és Veres Attilát jelölték a legjobb elsőkönyveseknek járó Margó-díjra.

Olvass bele:

Veres Attila Ejfeli Iskolak Reszlet by konyvesblog on Scribd