Beleolvasó artpop fernanda_torres

Tizenhárom éve nem szavazok, semmi közöm a tragédiákhoz

.konyvesblog. | 2016. március 01. |

b1436412.JPGA regény lapjain öt riói barát története bomlik ki. Álvaro egyedül él, orvosról orvosra jár, és ki nem állhatja volt feleségét. Sílvio idős korában sem hagy fel a kábítószer-használattal és az orgiákkal. Ribeiro a strand és sport koronázatlan királya, aki Viagra segítéségével kerüli el az elkerülhetetlent. Neto a konzervatív, élete végéig hűséges férj, Ciro pedig a mindenki által irigyelt Don Juan. 

Fernanda Torres: VÉG

Fordító: Nagy Viktória, ARTPOP - JAK VILÁGIRODALOM , 2016, 228 oldal, 3499 HUF

 

Életük végén járnak, ám a sikeres karrier, az önmegvalósítás és a derűs nyugalom egyiküknek sem jutott osztályrészül, mindegyikük a maga módján küzd a homályba vesző múlttal és a megvénült jelennel. Körülöttük neurotikus, odaadó, kiábrándult, elhagyott vagy éppen végzetesen csábító nők és emlékeik keringenek.
A Vég öt élet utolsó napjának öt gondolatfolyama, ezekből a mozaikdarabokból áll össze a férfiak szövevényes közös története, versengéssel, szerelemmel, csalódással.

Az elsőkönyves szerző hazájában, Brazíliában igazi szupersztár, számtalan tévé- és mozifilmben, valamint rangos színházakban játszik. Húszévesen elnyerte a legjobb színésznő díját a Cannes-i Filmfesztiválon az Eu Sei Que Vou Te Amar című filmben nyújtott alakításáért.

Olvasd el a VÉG első tíz oldalát:

Fernanda Torres_Vég_részlet by konyvesblog