Százéves a New York-i Közkönyvtár

.:Benedek:. | 2011. április 06. |

Többször is írtunk már a New York-i Közkönyvtárról, mostani bejegyzésünknek pedig az az apropója, hogy az intézmény idén ünnepli századik születésnapját. A pompás májusi programsorozat bővelkedik a rendhagyó elemekben, csúcsa pedig az 500 ember részvételével zajló játék, a Find the Future: The Game.

 

 

A különböző online játékok mintájára szervezett akcióban a kalandorok feladata az lesz, hogy a telefonjaikra, laptopjaikra eljuttatott kulcsok segítségével egész éjszaka nyomozzanak a könyvtár épületben, és rátaláljanak az összesen száz darab elrejtett kincsre. Ezek között lesz például a Függetlenségi Nyilatkozat egy másolata, vagy Charles Dickens híres borítéknyitó kése, amit az író elhunyt macskájának mancsából faragtak.

A játékosok feladata továbbá az is, hogy minden egyes megtalált tárgytól inspirálva ők maguk is írjanak valamit, például egy levelet, vagy egy saját nyilatkozatot. Ezek az írások pedig természetesen egy kötetté összeállva a könyvtár állományát fogják gyarapítani.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.