Ruminiből végre kapitány lesz!

.konyvesblog. | 2016. május 27. |

rumini_kapitany_borito_1000px.jpgÉppen tíz éve jelent meg az első könyv Rumini, a tengerjáró kisegér kalandjairól, az idei Könyvhétre pedig megérkezik a nyolcadik kötet is, melyben Galléros Fecó csatlakozik a Kartács-tengerre tartó Szélkirálynőhöz, hogy elrabolt kisfia és Sajtos Rozi nyomába eredjen. Újra együtt hát a legénység, de egy végzetes baleset során Rumini és Fecó eltűnik, később a Szélkirálynő is vég­veszélybe kerül, ráadásul nem kevesebb, mint három gonosz keresztezi hőseink útját: Pengecsőr báró, André de Majré és Vipera.

Bár a helyzet gyakran válik reménytelenné, hőseink mégis mindig megtalálják a kiutat, néhol a szerencse, máskor jó szándékú barátok segítségével. Földön, vízen, levegőben zajlanak a váratlan és sorsfordító események, amelyek megállíthatatlanul sodorják a jól ismert tengerészeket az utolsó nagy megmérettetés felé. Kálmán Anna különleges rajzain opálbálnák, amandina pintyek, mérgezett karmú baglyok és nyílméregbékák kelnek életre, akik mind fontos szerepet játszanak a történet alakulásában.

Bemutató. Különleges felolvasószínházzal mutatják be a Rumini kapitányt május 28-án a Nyári Pagonyfeszten. Az egész napos rendezvénysorozaton lesz kuflis előadás, bábos könyvbemutató, színház-tánc-cirkusz, és premier előtt levetítik a Graffaló rajzfilmet is. A részletes programért katt IDE!

És hogy hogyan lesz Ruminiből kapitány? Ez is kiderül a sorozat legújabb részéből.

Olvass bele a kötetbe:

berg_judit_rumini_kapitany_beleolvaso.docx by konyvesblog