Rondák vajon a belgák?

.:wendy:. | 2009. március 23. |

A Frankofónia (hivatalos nevén az Organisation internationale de la Francophonie, OIF, a Frankofónia Nemzetközi Szervezete) azokat az országokat gyűjti össze, amelyekben a francia nyelv kulturális örökség, vagy amely országok csatlakozni szeretnének a szervezethez. Március 17. és 30. között a Frankofónia Ünnepén rengeteg programmal várják a francia kultúra iránt érdeklődőket.

A programsorozat a Belga Képregénymúzeum anyagából készült „Európaiak európai szemmel” című kiállítással nyitott, amely a mai Európa lakóit veszi górcső alá. Hogyan látják a szlovén, holland, francia képregényrajzolók a lengyeleket, a belgákat, az angolokat és a többi európai szomszédjukat? A képregény görbe tükrén keresztül egy eredeti és mulatságos európai társadalmi portré rajzolódik ki elénk. Képek a kiállításról: 

 

fotók: Valuska Gábor

 

A Frankofónia részletes programjairól részletesen itt olvashat.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.