Philip Marlowe jövőre visszatér!

.konyvesblog. | 2012. augusztus 13. |

A krimiirodalom egyik leghíresebb magánnyomozója újra a bűn nyomába ered: a Henry Holt and Co. kiadóvállalat ugyanis bejelentette, hogy Philip Marlowe az ír származású Booker-díjas író, John Banville új könyvében bukkan fel legközelebb.

Az, hogy a Raymond Chandler által kreált figurát más szerző kelti életre, nem példa nélküli, igaz, ehhez minden esetben elengedhetetlen az 1959-ben elhunyt író szerzői hagyatékát gondozó ügynökség beleegyezése.

A regény az 1940-es években játszódik majd, a Marlowe-történetekből ismerős kaliforniai Bay Cityben. Címe még nincs, annyit lehet tudni egyelőre, hogy várhatóan 2013-ban kerül a könyvesboltok polcaira.

John Banville könyvei közül legutóbb a Végtelenek jelent meg itthon, de olvasható magyarul A tenger is, amellyel a szerző 2005-ben elnyerte a Man Booker-díjat. A jelenleg 66 éves Banville – Benjamin Black néven – több krimit is írt eddig, saját Marlowe-regényét is ezen néven fogja jegyezni.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.