Mutatunk három gyerekkönyvet, melyek segíthetnek az óvodai beszoktatásban!

.konyvesblog. | 2019. augusztus 01. |

Augusztusban a kisgyerekes szülők egy részét már az óvodai beszoktatás foglalkoztatja, ami mindig egy mérföldkő a családok életében. Szerencsére rengeteg olyan könyv van, melyek segíthetnek abban, hogy a kisgyerekek életében zökkenőmentes legyen az átállás, mi most a legfrissebbek közül mutatunk meg párat.

Czernák Eszter: Sárkányovi

Czernák Eszter: Sárkányovi

Pozsonyi Pagony, 2019, 64 oldal, 2990 HUF

 

Czernák Eszter új könyvének címe annyiban kicsit félrevezető, hogy a mesében szereplő óvodába nemcsak sárkányok járnak, hanem találunk itt barlangi trollgyereket éppúgy, mint unikornist vagy kis jetit. Itt kezdi meg tehát óvodai pályafutását Zoé, a háromfejű sárkánylány, akinek kell némi győzködés, hogy elinduljon az első nap, de hamar rájön, hogy az ovi nem is olyan rossz dolog. A hétköznapok sok vicces és tanulságos pillanatot tartogatnak, így kiderül, miért kell összeszedni a játékokat (még ha nincs is kedve hozzá senkinek), ahogy az is, hogy miért a csütörtök a legfinomabb étel. A meséket Rátkai Kornél illusztrálta.

Finy Petra: Óvodások kézikönyve

Finy Petra: Óvodások kézikönyve

Manó Könyvek, 2019, 56 oldal, 2490 HUF

 

Finy Petra néhány éve már Az ovi-üggyel is bizonyította, hogy érti és érzi, mi zajlik ennek a korosztálynak a lelkében, amikor eljön az ovikezdés pillanata. Új könyvének főhősében, Lucában is rengeteg kérdés motoszkál, melyek megválaszolása bizonyosan közelebb viszi majd az igazi ovis léthez. „Egy családnak nagyon nagy krízist jelenthet az ovikezdés, vagyis elengedni a gyereket, rábízni vadidegenekre. Főként, ha a gyerek előtte nem volt bölcsis, akkor a szülőnek is komoly lépés, aki néha talán jobban aggódik, vagy többet sír, vagy nehezebb neki lelkileg, mint a gyereknek, akit ez a reakció gátolhat az új közösségbe való belépésben” – hangsúlyozta egy korábbi interjúban Finy Petra, aki ezzel a könyvvel épp ezt az átmenetet könnyítené meg. Az ovis történetet Rippl Renáta illusztrálta.

Regina Schwarz: Anna az oviban

Regina Schwarz: Anna az oviban

Fordította: Elekes Dóra, Scolar Kiadó, 2019, 14 oldal, 2450 HUF

 

A német Regina Schwarz Anna-sorozatában a főhős ezúttal az óvodába készül: a verses történetben – szigorúan a mesei hagyományokat tekintve – nincs semmiféle különösebb kaland, mégis minden egyes lépés, minden egyes történés valami olyan újat hoz a kislány életébe, amit meg kell ismernie, meg kell szoknia és végeredményben be kell építenie az életébe – neki és a családjának is.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.