Mario Vargas Llosa új kötettel jelentkezik

Könyves Magazin | 2010. augusztus 31. |

A Spanyolországban élő szerző négy év múltán jelentkezik új regénnyel. Az El sueno del celta (A kelta álma) egyelőre csak spanyol nyelvterületen lesz elérhető, és a várakozások szerint az ősz egyik legnagyobb könyvsikere lehet.

Az Alfaguara Kiadó gondozásában megjelenő regény Roger Casement, Nagy-Britannia ír születésű kongói konzulja, Jospeh Conrad regényíró barátjának történetén alapul. Casement a 20. század elején képviselte a brit érdekeket Afrikában.

Vargas Llosa szerint a diplomata nagyon kalandos és igazán regényszerű életet élt, az emberi jogok harcosa volt, majd az ír nacionalizmus hevében fegyvert is ragadott.

Vargas Llosa elmondta: Conrad életrajzában találkozott Casement nevével, majd egyre nagyobb kíváncsiság ébredt benne személye iránt. Az író három éven át kutatta Casement életútját.

Az 1864 és 1916 között élt Casement két évtizedet áldozott életéből arra, hogy feltárja II. Lipót belga király gyarmattartó hatalmának kegyetlenségeit az afrikai országban. Később a brit kormány azzal bízta meg, hogy vizsgálja ki a Kolumbia és Peru határvidékén, az amazóniai Putumayóban a kaucsuk kitermelésben dolgozó indiánok helyzetét.

(MTI) 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.