Magyarul is megjelenik Obama egyik kedvenc regénye

.konyvesblog. | 2018. szeptember 04. |

hallgasd_a_holtak_eneket_b1.jpg

A Hallgasd a holtak énekét! nagyszabású családtörténet, az amerikai úti regény archetipikus hagyományainak, a kísértethistóriáknak és a katasztrófaregényeknek lenyűgöző, zavarbaejtő és sehová sem besorolható elegye, egy modern remekmű.

Jesmyn Ward: Hallgasd a holtak énekét!

Fordította: Pék Zoltán, 21. Század Kiadó, 2018, 3990 HUF

 

A tizenhárom éves Jojo igyekszik megérteni, mit jelent férfivá válni. A családjában van kitől és van miből tanulnia: ott van feketebőrű nagyapja, Pop, vagy fehérbőrű nagyapja, aki viszont egyáltalán nem fogadja el a fiút. És az apja, aki mostanában szabadul a börtönből… Amikor kiengedik, Jojo kábítószerfüggő anyjával odautazik. Találkozik egy másik tizenhárom éves kissráccal, egy halott fegyenc szellemével, aki magában hordozza az amerikai dél történelmének örökségét. Fontos dolgokat tanít meg Jojónak apákról és fiaikról, az erőszakról és a szeretetről.

Jesmyn Ward az első női szerző, aki kétszer is elnyerte az Amerikai Nemzeti Könyvdíjat (National Book Award); ezért a regényéért kapta meg másodszor. A könyvet 2017 legjobbjának nevezte a Time, és hónapokig szerepelt a The New York Times sikerlistáján is – számtalan egyéb díj és elismerés mellett. 2017-ben Barack Obama amerikai ex-elnök az egyik kedvenc könyveként emlegette a regényt.

Olvass bele a könyvbe:

Ward_Hallgasd a holtak eneket_beleolvaso.pdf by konyvesblog on Scribd