Lena Dunham végigrettegte a gyerekkorát

.konyvesblog. | 2014. augusztus 27. |

ec11F3yK.jpegKép forrása: Lena Dunham Twitter-oldala

Szeptemberben jelenik megangolul, információink szerint novemberben talán magyarul is Lena Dunham Not That Kind of Girl (Nem olyan lány) című önéletrajzi könyve, a New Yorkeren pedig már egy részlet is olvasható belőle. A Csajok című sorozat írója és főszereplője a véget nem érő terápiáról mesél benne, amin kilenc éves kora körül keresztülment.

A részletből kiderül, hogy Dunham mindentől félt - például a leprától, a tífusztól, a fejfájástól, azoktól az ételektől, amiknek nem átlátszó a csomagolása, meg azoktól, amiket az anyja nem kóstolt meg először (ti. ha meghalnak az ételtől, legalább együtt teszik), a hajléktalanoktól, a metrótól, a nemi erőszaktól, de még az alvástól is. Bizonyos dolgoktól Dunham annyira szorongott, hogy ki sem merte mondani őket – így lett a maszturbációból a terápia során "M", azokat a fiúkat, akik tetszettek neki pedig egyszerűen csak Ő-ként emlegették. A terápia segített ugyan valamit, de még a heti háromszori alkalom sem volt elég a szörnyű gondolatok és az élettől való félelem megfékezésére. A hívatlanul rátörő képeket kezelésére sajátos módszert fejlesztett ki - elképzelte a szüleit, amint bonyolult pózokban szexelnek, és annyira sokáig gondolt erre, hogy a végén már hányingere volt, ha csak rájuk nézett.

Dunham könyvéhez például Judy Blume írt ajánlást, aki szerint a kötet mindig vicces, de néha fájdalmas, az amerikai humorista, David Sedaris pedig még azt is hozzátette, hogy a Not That Kind of Girl nemcsak nagyon jó, de nagyon felkavaró is. Dunham reméli, hogy könyvével segít majd másoknak, például megakadályozza, hogy egy ideig vegánként éljenek, és ha tényleg így történik, akkor egyetlen ballépés sem volt hiábavaló.

Forrás: Guardian